Sosyalist Gençlik Derneği (SGD) üyesi erkekler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla eylem yaptı, kadına yönelik şiddeti protesto etti.

İstanbul Beyoğlu'ndaki Mis Sokak girişinde bir araya gelen SGD'li erkekler üzerinde, "Reddet erkekliği, giy önlükleri", "Şiddet durana kadar rahatsızız", "Erkek vuruyor devlet koruyor" yazılı mutfak önlükleri giydi.

Bulaşık ve çamaşır yıkayarak yerleri süpüren SGD'li erkekler, ev işlerinin sadece kadınların görevi olmadığına dikkat çekti. Ev içerisinde yapılması gereken tüm işlerin erkeklerin de işi olduğunu kaydetti.

"Her gün gazetelerin üçüncü sayfaları kadın cinayeti haberleriyle dolup taşıyor. Devlet yaptırım uygulamıyor, erkekler de öldürmeye devam ediyor" diyen SGD üyeleri, kadına yönelik şiddeti protesto etti, "Şiddet uygulamak erkeklik ise biz erkek değiliz" dedi.

SGD'li erkekler bir süre İstiklal Caddesi'nde üzerlerinde mutfak önlükleri, ellerinde eldivenler, süpürge, leğen ve bulaşıklarla dolaştı, konuşmalar yaptı.

SGD'li erkeklere, özellikle kadınlar alkışlarıyla destek verdi. Eylemden rahatsız olan bazı erkekler ise sadece mırıldanarak, uzaklaşmak zorunda kaldı. (ANF)