Mersin’in Erdemli ilçesinde, Hasan Sevinçer tarafından darp edilen Rahime Edis, beş gündür tedavi gördüğü yoğun bakımdan çıktı. Şiddete maruz kalan Edis, “Köprü yapacaklarına şiddeti durdursunlar” diyerek iktidara seslendi.

Cumhuriyet’ten Rengin Temoçin’in haberine göre, Sevinçer’in erkek arkadaşı olduğunu belirten Edis, “Evleniriz diye düşünüyorduk. Benim fotoğraflarımı ve adımı kullanarak insanları dolandırmaya çalışıyordu. Ben bunu öğrenince karşı çıktım ve istemedim. Kıskançlıklar da eklenince beni darp etti. Beni babasının mezarında götürdü ve orada darp etti. Mezarlıktan aileme gelene kadar da beni darp etmeye devam etti” dedi.

Annesinin evine aracın bagajında getirildiğini anlatan Edis, “Bir petrol istasyonuna bile girdik, oradan da kayıtları isteyeceğim. Görgü tanıklarım da var. Annemin oraya geldiğimde hemen polisi aradılar. Kan içinde kalan yüzümü yıkamaya çalışırken polisler geldi. Onların yardımıyla hastaneye getirildim” ifadelerini kullandı. 

“Köprü yapacaklarına şiddeti durdursunlar” diyen Edis, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Kadına şiddeti durdursunlar artık. Bu suçlular cezaevine girince de yiyip içip yatacaklar. Cezaları bitince yine çıkacaklar” çağrısını yaptı.