Mont ve kabanlar, erkek giyimde kış sezonunda en önemli öğeler arasında. İster spor, ister klasik bir tarza sahip olsun, tüm erkekler için kombinlerin en iddialı tamamlayıcı parçası dış giyim ürünleri oluyor. Konfordan ödün vermezken aynı zamanda stil sahibi bir görünüme kavuşmak isteyenler için erkek mont ve kaban seçenekleri hem renk hem de kumaş bakımından, seçim yaparken titiz olunması gereken konulardan. 2023 kış sezonunda ve ilerleyen dönemde erkek kaban ve mont satın almayı düşünenlerin dikkat etmesi gerekenleri anlattık.

Mont mu Kaban mı?

Erkek giyimin en sevilen parçaları içinde yer alan erkek mont ve kabanların özelliklerine gelmeden önce, mont, kaban ve palto arasındaki farklara bakmak önemli. Zaman zaman karıştırılan bu kavramlar, dış giyim ürünlerinde seçim yaparken öne çıkıyor. Montlar genel olarak amacı soğuktan korunmak olan parçalardır ve iç yapıları, kumaşı ile vücut sıcaklığını olabildiğince koruma amacı taşır. Palto ve kaban gibi öğeler ise montlara göre daha sade bir görünüme sahiptir. Palto ve kabanların amacı, kış dışında sonbahar aylarında da kullanıma olanak tanımasıdır. Paltoların boyları dize kadar uzanabilir, erkek mont modellerinde ise hem uzun hem de kısa modeller mevcut. Kısacası mont, kaban ve palto aynı amaca hizmet ediyor olsa da, mont kışlık bir seçim denebilir.

En İyi Erkek Mont Hangi Özellikleri Sunmalı?

Erkek mont seçiminde dikkate alınması gereken birçok nokta var. Markası, kumaşı ve diğer özellikleri bakımından doğru bir tercih yapıldığında bir mont uzun yıllar boyu kullanılabilir. Mont satın alırken önemsenmesi gerekenler içinde belki de en önemli su geçirmez olması. Su geçirmez erkek montlar, yağmur ve kar gibi hava koşullarında da en iyi deneyimi sağlar. Montun kumaşı dışında fermuarının da su geçirmez olması çok önemli.

Isı yalıtımlı montlar, vücudu sıcak tutması bakımından tercih ediliyor. Bunun dışında montun kapüşon gibi detaylar barındırması ve iç dış cepler içermesi kullanım kolaylığı yaratması bakımından önemli. Montların her durumda nefes alan bir yapıda olması avantaj sağlar. Özellikle gün içinde uzun saatler aktif olanlar için, montun kumaşının nefes alması terleme gibi sorunları önler. Regular, slim fit ya da büyük beden erkek montlar ya da erkek kaban modelleri, bedene uygun formda tercih edilmeli.

Erkek kaban ve montlarda uzun seneler boyu keyifle kullanılabilecek kaliteli ürünler arıyorsanız, tercihiniz kaliteli bir markadan yana olmalı. Türkiye’de erkek giyim modasının öncü markası Kiğılı’da birbirinden kaliteli yeni sezon mont ve kabanlar yer alıyor. Markanın online satış sitesinden aradığınız modelleri keşfedebilirsiniz.