Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Metin Cihan’ın TÜGVA’nın devlet kadrolarına torpille personel yerleştirdiği iddiasıyla ilgili, “Eğer bu iddialar doğruysa, yeni paralel devlet yapılanmasıyla karşı karşıyayız.

Eğer ‘kandırıldık, aldatıldık’ masallarını bir kez daha duymak istemiyorsak TBMM çatısı altında derhal bir komisyon kurularak ciddiyetle araştırılması gerekiyor” dedi.

Baş, Meclis’te yaptığı basın toplantısında Cihan’ın twitter hesabından, eski bir TÜGVA çalışanının kendisine ulaştırdığı belgeleri değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yüksek istişare kurulunda yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) asker, polis, yargı, hatta devlet yurtlarına dek devletin çeşitli kadrolarına isimler yerleştirdiği iddiasını değerlendiren Baş şunları söyledi:

“Milyonlarca gencimiz, bin bir zorlukla üniversite okuyup ardından KPSS sınavlarına hazırlanıp mülakat denilen ne olduğu belirsiz bir aşamada elenirken, yandaş vakıfların, cemaatlerin, tarikatların kamuda örgütlenmesi çok ciddi ve vahim bir iddiadır. Daha önce AKP eliyle iktidar haline gelen Fettullahcılardan boşalan yerlere bu sefer yeni tarikat ve cemaat kadrolarının yerleştirilmesi ile ilgili iddialar derhal araştırılmalıdır, belgelerin ve ismi geçenlerin kadrolaşıp kadrolaşmadığının doğruluğunun araştırılması için hemen hiç vakit kaybetmeden bir komisyon kurulmalıdır. Şimdi bir kez daha “kandırıldık, aldatıldık” masalları duymak istenmiyorsak, hemen harekete geçmeliyiz. Biz hazırız, iddiaların doğru olmadığı sonucuna varabilmeyi ve yanılmış olmayı çok isteriz” dedi.

'HALK SİZİ BEDAVAYA REZİL EDER'

AK Parti’nin son dönemde Erdoğan’ın basketbol oynadığı, gençlerle buluşma toplantısındaki şarkı söylediği görüntüleri “Piar işi” olarak değerlendiren Baş, “Memleketin, yurttaşın hiçbir gerçek sorununu çözmek yerine büyüten AKP&Saray iktidarı algı oyunları ile yola devam etmeye çalışıyor. Dünyanın parasını alan bir İletişim Başkanlığı var, gençliğin oyunu alacağım diye imaj çalışması yapıyorlar, tam anlamıyla Erdoğan’ı rezil ediyorlar. Rezil olmak için bu kadar para harcamaya gerek yok, sokağa çıksanız bu halk sizi zaten bedavaya rezil eder” dedi.

Baş, Cihan’ın ortaya çıkan belgelerin önemini bir kez daha ifade ederek, “Görüntülerden anladığımız Saray’ın keyfi yerinde ama artık keyiflerinin biraz kaçması gerekiyor. Öyle şarkıyla, türküyle gerçekler gizlenemez. Havuz medyasının gazeteci Metin Cihan’ı hedef göstermesiyle de bu iş kapanmayacak. Ona yönelik iftira haberleri, tehditler ancak ve ancak söylediklerinin yarattığı korkunun büyüklüğünü göstermektedir. İddiaların üzerinin örtülmesine müsaade etmeyeceğiz haberiniz olsun” dedi.