TİP İstanbul Milletvekili Erkan Baş, 2019  yılı bütçesini, "Halktan alacağız Saray'a vereceğiz" diye özetledi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Meclis Genel Kurulu’nda 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerinde konuştu. Bütçe içen "tek adam bütçesi" diyen Baş, “Emekçilerin, yoksulların gelirleri ile oluşturulmuş mali bir tabloyla karşı karşıyayız. Milyonerleri daha da milyoner yapan bir bütçeyle karşı karşıyayız. Bu bütçenin özeti ‘halktan alacağız, saraya vereceğiz’ bütçesi” ifadelerini kullandı.

Baş, şöyle devam etti: “Bütçe tıpkı Saray'dan geldiği gibi, Plan ve Bütçe Komisyon görüşmelerinde de saatlerce süren tartışmalara rağmen tek bir virgülü değişmeden Genel Kurul’a getirildi. Bu bütçe emekçi düşmanı, anti-demokratik bir bütçe. Bakanlar konuşurken Harikalar Diyarı’ndaymış gibi konuşuyor. Ama bu parlamentonun kapsında insanlar, ‘işsiziz, açız’ diyerek kendilerini yaktı. Belki görmek istemediğiniz için görmüyorsunuz ama bu Meclis’te Halkla İlişkiler Binasına çıkıp ‘iş dilenmekten yoruldum’ diyerek intihar etmek isteyen vatandaşlar oldu."
 
HİTLER VE MUSSOLİNİ BENZETMESİ
 
Baş, Genel Kurul’da muhalefetin konuşma yaptığı sırada yaşanan gerginliklere de değinerek, “16 yıllık bir iktidar var. İktidarın her temsilcisi kürsüye çıktığı zaman muhalefete saldırıyor” diyerek faşist liderler Hitler ve Mussolini'ye atıf yaptı. 

Baş’ın konuşması ardından, AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, sataşma olduğunu ileri sürerek söz hakkı istedi. Muş, Mussolini ve Hitler benzetmesini kabul etmediklerini söyleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AKP’nin seçimle iktidara geldiğini vurguladı.

AKP’li Muş’a karşılık veren Baş, “Hitler de seçimle gelmişti, sizin geldiğiniz gibi. Mutlaka bir gün bu halk sizi göndermeyi bilecektir” dedi.