Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, dün Muğla’da Halk Buluşması’na katıldı.

Erkan Baş, "Bana ‘Neden bu kadar öfkelisin?’ diyorlar. Bunlar belediye başkanlığını kazandığında ben lise öğrencisiydim. Başbakan olduğunda üniversite öğrencisiydim, şimdi kızım ortaokul öğrencisi. Benim gençliğimi yediler, memleketimi yediler; o yüzden bu kadar öfkeliyim. Ama daha önemlisi, ben çocuğumun, torunumun geleceğini yedirmeyeceğim" dedi.

enteşe’de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültürü’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Baş, "Biz siyaset yapmadığımız sürece bu memlekette hiçbir şey değişmez. Bizim kurtulmamız gereken, "Biz kurtaracağız" diyen siyasetçilerdir. Kim size, "Sizi ben kurtaracağım’ diyorsa, yalan söylüyor" ifadelerini kullandı.

Baş, özetle şunları söyledi:

BENİM TAHMİNİM SEÇİM 16 NİSAN DA OLACAK

"Biz, bize sadece seçmen siyaseti yapan, sadece seyirci muamelesi yapan siyaset tarzını, bu siyaset anlayışını reddediyoruz. Biz ne zaman bir araya gelsek saraydakilerin ayakları titriyor. Benim tahminim seçim 16 Nisan da olacak. En kötü ihtimalle 18 Haziran. Seçime ya 120 gün var ya 150 gün var ya da 170 gün var. Seçime ya 2 bin 800 saat var 3 bin 600 saat var ya da 4 bin saat var. Bu iktidar kaybetti, mesele şu biz kazanabilecek miyiz? Eğer bugünden başlarsak önümüzdeki şu 3 bin 600 saati, dakikasına bile kıymet vererek geçirirsek bu iş bitecek.

Bana ‘Neden bu kadar öfkelisin?’ diyorlar. Bunlar belediye başkanlığını kazandığında ben lise öğrencisiydim. Başbakan olduğunda üniversite öğrencisiydim, şimdi kızım ortaokul öğrencisi. Ben kendi gençliğimi iktidara kaybettim. 15 yaşından bu yana, 27 yıldır bu mücadelenin içindeyim. Ömrümün çok büyük bir bölümü, bu iktidara karşı geçti. Benim gençliğimi yediler, memleketimi yediler. O yüzden bu kadar öfkeliyim ama daha önemlisi, ben çocuğumun, torunumun geleceğini yedirmeyeceğim.”

Kaynak: Ankaa