Ermeni Soykırımının 100. yıldönümü dolayısıyla Ermenistan'ın başkenti Yerevan'daki Soykırım Anıtı önünde kitlesel anma törenleri düzenlendi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın da aralarında olduğu çok sayıda ülke liderinin de katılımıyla devlet töreni düzenlendi. Devlet temsilcileri Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'a taziyelerini iletirken, anıta yaprakları Ermeni diasporasını, orta bölümü ise Soykırım Anıtı'nı temsil eden çelenk bırakıldı.

Törene katılan liderlere ellerinde temsil edilen ülkelerin bayrağını taşıyan Ermeni gençler eşlik etti. Ermenistan devlet kanalı, birçok ülkeden konukların geldiği 100'üncü yıl anma törenlerini canlı yayınladı.

SARKİSYAN: İSTANBUL'DA SOYKIRIMI ANANLAR GÜÇLÜ İNSANLAR

Törende bir konuşma yapan Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, "Yanımızda duran devletlere ve buradaki anmaları aktaran uluslararası basına minnettarız” dedi. İstanbul Taksim’de 1915 soykırımını ananlara da teşekkür eden Sarkisyan, "Onlar güçlü insanlar" ifadelerini kullandı.

Sarkisyan, "Ermeni toplumu her zaman insanlığa karşı suça maruz kalanların yanında olmaya devam edecektir. 100 yıl geçti. Hatırlıyoruz ve talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HOLLANDE: SOYKIRIM KURBANLARININ ANISI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM   

Yerevan’daki törende konuşan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, “Ermeni soykırımının kurbanlarının anısı karşısında eğiliyorum” dedi.

Hollande sözlerine “Buraya Ermeni dostlarıma yaşamak zorunda kaldıkları trajedileri hiçbir zaman unutmayacağımnızı söylemek için geldim” diyerek devam etti. (BBC Türkçe, Etha)