Gaziantep'te AFAD kamplarında bulunan mülteci kadınların fuhuşa sürüklendiğini söyleyen insan hakları savunucusu avukat Eren Keskin, "Antep’te fuhuş pazarları var. Bunların hepsi devlet denetiminde olan yerlerdir. Çocuklarına bir ekmek alabilmek isteyen kadınların fuhşa zorlandığını tespit ettik" dedi.

Antep ve Hatay'da birçok kampta incelemelerde bulunan Avukat Eren Keskin kamplarda özellikle taciz ve cinsel saldırı vakalarında artışların olduğunu söyledi. 
 
Yapmış oldukları saha çalışmasında özellikle kadınların yaşadıkları sorunları tespit etmeye çalıştıklarını ifade eden Keskin, kendilerine Antep ve Hatay hattında bulunan kamplardan yoğun taciz, cinsel saldırı ve darp şikayetlerinin geldiğini aktardı.
 
DİHA'da yer alan Erdoğan Alayumat'ın haberine göre tüm girişimlerine rağmen bu kamplara giremediklerini belirten Keskin, geçici koruma yönetmeliğinde madde olmasına rağmen devletin sivil toplum örgütlerini bu kamplara sokmadığını belirtti.
 
"ANTEP’TE FUHUŞ PAZARLARI VAR" 

Keskin, "Antep’te fuhuş pazarları var. Bunların hepsi devlet denetiminde olan yerlerdir. Burada kadınlardan, çocuklara yüzlerce sığınmacı para karşılığında kendilerinden yaşça büyük şahıslara satılıyor. Çocuklarına bir ekmek alabilmek isteyen kadınların fuhşa zorlandığını tespit ettik" şeklinde konuştu. 
 
Mülteci kadınların durumunun Türkiye ve Avrupa’nın politikalarından bağımsız düşünmemek gerektiğinin altını çizen Keskin, Avrupa ve Türkiye'nin kendi çıkarları uğruna insan haklarını ayaklar altına aldığını söyledi.
 
Mülteciler noktasında birinci dereceden Türkiye suç işlese de Avrupa’nın da bu suça ortak olduğunu belirten Keskin, şunları aktardı: “Altına imza attıkları uluslar arası sözleşmelere aykırı davranıyorlar. Sadece sığınmacılar kendi coğrafyalarına gelmesinler diye Türkiye’ye paralar vererek burada kalmalarını sağlamaya çalışıyorlar. Sığınmacı kadınların yaşadığı mağduriyetler hiçbir devletin umurunda değil."