İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Avukat Eren Keskin 5 yıl önceki sosyal medya paylaşımları nedeniyle ifade verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade veren Keskin, paylaşımlarının ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu söyledi.

Keskin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nda ifade verdi. 5 yıl önceki sosyal medya paylaşımlarının suç kapsamına alınmayacağını belirten Keskin ifadesinde, “Düşüncelerim hiç kimse tarafından yargılanamaz” dedi.

Keskin ifadesinde şunları söyledi: “30 yıldır avukatlık görevini yürütüyorum. Ayrıca İnsan Hakları Derneği eş genel başkanıyım. İnsan hakları ile ilgili konularda sosyal medyayı aktif kullanıyorum. Bugün bana suç olarak isnat edilen paylaşımlar 5 yıl önceye ait. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin yerleşik içtihatlarına göre açık ve yakın tehlike şartı oluşmamıştır ki bugüne kadar hiçbir savcılık beni ifadeye çağırmadı. Düşüncelerimin hiç kimse tarafından yargılanacağına inanmıyorum. Düşünce özgürlüğünü savunuyorum. Kaldı ki Türkiye’nin imza attığı uluslararası sözleşmeleri 9. ve 10. maddeleri ile teminat altına alınmıştır. Bana sormuş olduğunuz paylaşımların üzerinden uzun bir süre geçmesinden dolayı hangi amaçlı ve ne için paylaştığımı hatırlamıyorum. Bu paylaşımların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca paylaşımların tarih itibariyle bakıldığında çözüm sürecinde yapıldığı görülmekte. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum.”

Eren Keskin hakkında bugüne kadar açılan sayısız dava var. Sonuçlanan 79 davadan 12 yıl ve 6 ay hapis cezası aldı. Ayrıca Keskin’e bu ana kadar 456 bin lira para cezası verildi. Keskin’in yurt dışı yasağı da sürüyor.