Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerika Başkanı Donald Trump ve Amerikalı senatörlerle Oval Ofis’te biraraya gelmesinin ardından senatörlerden açıklamalar geldi.

Görüşmeye katılan senatörlerden biri olan ve Başkan Trump’ın Suriye’den asker çekme ve Türkiye’nin Suriye askeri harekatını en çok tepki veren isimlerden biri olan Senatör Lindsey Graham, daha önce Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen Ermeni soykırımı tasarısının Amerika Senatosu’nda gündeme gelmesini engelledi.

Senato’da yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Suriye konusuna dair görüştüklerini aktaran Graham tasarıyla ilgili olarak, “Senatörler olarak tarihi yeniden yazmamalıyız. Türkiye ve Ermenistan’ın bir araya gelerek bu soruna çözüm bulmasını umuyorum” dedi.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, Beyaz Saray’daki görüşmeye katılan bir diğer senatör Ted Cruz da, “Türkiye’yi problemli de olsa hep müttefik olarak tanımladım. Türkiye’yle ittifak, ulusal güvenliğimiz için önemli ama Kürt müttefiklerimize saldırı kabul edilemez. Türkiye, S-400’le devam ettiği sürece F-35 satmayacağımızı net şekilde Erdoğan’a söyledim” ifadelerini kullandı.