Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İskenderun'da deprem konutları ve Defne Yeni Devlet Hastanesi temel atma törenine katıldı. Sosyal medyada hastane temel atma töreni sonrası paylaşılan fotoğraf ise tartışma yarattı. Fotoğrafta, beton dökülen alanın aslında temel olmadığı, küçük bir alanın demirlerle çevrildiği ve etrafında başka bir şey olmadığı görüldü.

Gazete Duvar, söz konusu alana giderek sosyal medyadaki görsellerin doğruluğunu teyit etti. Defne Yeni Devlet Hastanesi'nin yapılması planlanan bölgede, birkaç metrekarelik inşaat demiri ve üstüne dökülmüş çimento bulunduğu göze çarptı. Bunlara ek olarak dünkü temel atma töreninde fon olarak kullanılan Cumhurbaşkanlığı logolu bir panonun alandan kaldırılmadığı belirlendi.

Bölgede herhangi bir inşaat çalışmasının olmadığı görüldü. Sosyal medyaya düşen görüntüler sonrası, proje çalışanı olan iki kişi gelenlerin fotoğraf çekmesini engellemek üzere bölgede görevlendirilmiş. En kısa sürede inşaatın başlayacağını belirten çalışanlar, izinsiz fotoğraf çekilmemesini istiyor. Çalışanlar ayrıca hastane temelinin çelikten yapılacağı bilgisini de sözlerine ekliyor.

HASTANE İÇİN ÇALIŞMA YOK

Defne Yeni Devlet Hastanesi ilçenin Bostancık Mahallesi'nde yapılacak. Hastane yapılması planlanan arazi, deprem öncesi de kullanılmayan bir alandı. Alanda dün yapılan temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arsuz, Hassa ve Belen'de devlet hastanelerini tamamlayarak hizmete aldık. Salgında acil durum hastaneleri inşa ettiysek Hatay'da da bunu yapacağız. Bugün 400 yataklı Antakya, 600 İskenderun, 200 yataklı acil durum ve 300 yataklı Defne Devlet Hastanesi'nin temellerini atıyoruz. Antakya Hastanesi'ni 10 Mayıs'ta hizmete açıyoruz" ifadelerini kullandı.