İktidara yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP’nin uyum yasaları kapsamında Siyasi Partiler ve Seçim Yasası üzerindeki çalışmalarını tamamladığını yazdı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği seçim barajı tartışmalarına değinen Selvi, yüzde 10 seçim barajının korunacağını ifade etti.

Seçim ittifakı üzerine çalışıldığını belirten Selvi, daraltılmış bölge seçim sistemi önerildiğini ifade ederek, seçimlerden önce ittifak yapılmasının önü açılacağını yazdı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bütün hesapları 2019 seçimlerine göre yaptığını söyleyen Selvi’nin yazısının bir bölümü şöyle:

Her adımı 2019’u hesaplayarak atıyor. Önceden Cumhurbaşkanlığı seçimleri söz konusu olanca asker ne der diye bakılırdı, şimdi ise yüzde 50 artı 1’in aranacağı seçimlerde millet ne yapar deniliyor.

Yüzde 50 artı 1 siyasetin yeni kızıl elması oldu. Öyle ki Erdoğan yükselen dalgayı gördü, Atatürk’ü ön plana çıkarma gereği duydu.

AK Parti’nin bir Atatürk sorunu olmadı. AK Parti’nin Atatürk’le bir sorunu olmadı. Ama AK Parti hiç bu kadar Atatürkçü olmamıştı. Ey yüzde 50 artı 1, nelere kadirmişsin.

Yazının tamamı burada.