Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Kayseri’de yapacağı miting öncesi Kayseri Şeker Fabrikası çalışanlarına gönderildiği iddia edilen mesaj tartışmalara neden oldu.

Mesajda, “Arkadaşlar Cumhurbaşkanı cumartesi günü Kayseri’ye geliyor. Kayseri Şeker olarak devletin yanında olduğumuzu göstermek için cumartesi günü saat 15.30’da fabrikada olunması gerekmektedir. Servisler normal güzergahlardan 14.30’da çıkıp fabrikaya gelecek, burada yoklama alınacak, sonra meydana geçilecektir. İzinde olup şehir dışında olanlar ve çok çok önemli mazereti olanlar dışında katılım zorunludur. Önemli mazereti olanlar özelden bana bildirsin” ifadeleri yer aldı.

İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz mesajı sosyal medya hesabından paylaşarak, “CB’nın Kayseri ziyaretine katılım zorunluymuş ve yoklama alınacakmış!” dedi.Erdoğan’ın Kayseri mitingine işçilerin katılımı zorunlu tutuldu iddiası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Kayseri’de yapacağı miting öncesi Kayseri Şeker Fabrikası çalışanlarına gönderildiği iddia edilen mesaj tartışmalara neden oldu. Mesajda, “Arkadaşlar Cumhurbaşkanı cumartesi günü Kayseri’ye geliyor. Kayseri Şeker olarak devletin yanında olduğumuzu göstermek için cumartesi günü saat 15.30’da fabrikada olunması gerekmektedir. Servisler normal güzergahlardan 14.30’da çıkıp fabrikaya gelecek, burada yoklama alınacak, sonra meydana geçilecektir. İzinde olup şehir dışında olanlar ve çok çok önemli mazereti olanlar dışında katılım zorunludur. Önemli mazereti olanlar özelden bana bildirsin” ifadeleri yer aldı. İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz mesajı sosyal medya hesabından paylaşarak, “CB’nın Kayseri ziyaretine katılım zorunluymuş ve yoklama alınacakmış!” dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayserililerin AK Parti’ye sırtını döndüğünü ve miting alanının boş kalacağı için iktidarın telaşa kapıldığını ileri süren bir açıklama yaptı, “Bunun için kamu gücünü kullanarak miting alanını doldurmaya çalışıyorlar” dedi. Şeker Fabrikası çalışanlarının köle olmadığını belirten Arık, mesajda yer verilen “Devletimizin yanında yer aldığımızı gösterelim” ifadesine de tepki gösterdi. AK Parti’nin devlet olmadığını belirten Arık, Kooperatif Başkanı Akay’a seslenerek, “Bu işçiler senin kölen mi? Boncuk mu sayıyorsun? Devletin yanında yer alacaksan Türkiye’yi şeker ithal eder hale getiren AKP’nin karşısında yer alacaksın. AKP devlet değildir” dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayserililerin AK Parti’ye sırtını döndüğünü ve miting alanının boş kalacağı için iktidarın telaşa kapıldığını ileri süren bir açıklama yaptı, “Bunun için kamu gücünü kullanarak miting alanını doldurmaya çalışıyorlar” dedi. Şeker Fabrikası çalışanlarının köle olmadığını belirten Arık, mesajda yer verilen “Devletimizin yanında yer aldığımızı gösterelim” ifadesine de tepki gösterdi.

AK Parti’nin devlet olmadığını belirten Arık, Kooperatif Başkanı Akay’a seslenerek, “Bu işçiler senin kölen mi? Boncuk mu sayıyorsun? Devletin yanında yer alacaksan Türkiye’yi şeker ithal eder hale getiren AKP’nin karşısında yer alacaksın. AKP devlet değildir” dedi.