Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesi Hüseyin Gazi Cemevi'nde yeri değiştirilen Hz. Ali, Atatürk ve Hacı Bektaş-ı Veli portreleri yönetim kurulu tarafından yerlerine asıldı.

Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Ayyıldız'a karşı açıklamalar yapan başkan yardımcısı Mahmut Aslan, paylaşımında, "Cemevimiz eski haline dönüyor" dedi.

Hüseyin Gazi Cemevi Başkanı Mehmet Ali Ayyıldız T24'e yaptığı açıklamada "Resimlerin yeri değiştiriliyormuş. Benim de haberim sosyal medya üzerinden oldu. Dernek yönetiminden arkadaşlar resimleri eski yerlerine asmış. Orası Vakıf yönetiminde olan bir yer. Yaptıkları usulsüzlük" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara Mamak'ta bulunan Hüseyin Gazi Cemevi'ne gerçekleştirdiği ziyarette cemevinin tadilata girerek ve Hz. Ali, Atatürk ile Hacı Bektaş-ı Veli portrelerinin olması gerektiği yerden farklı bir duvara asılması tartışma yaratmıştı.

Daha önce de Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı’nın Başkanı Mehmet Ali Ayyıldız'ın tutumuna ilişkin açıklama yaparak, "Bilgimiz dışında, dayatmacı bir ziyaret kabul edilemez" diyen yönetim kurulu, Erdoğan'ın ziyareti sonrası harekete geçti.

Hüseyin Gazi Derneği Başkan Yardımcısı Mahmut Aslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda cemevinde Erdoğan'ın ziyareti öncesi kaldırılan portreleri yerine astıklarını söyledi.

Aslan, paylaşımında "Yönetim kurulumuz gerekli işlemleri yapmaktadır. Tablolarımız yerlerine asılıyor. Cemevimiz eski haline dönüyor" ifadelerine yer verdi.

Hüseyin Gazi Cemevi Başkanı Mehmet Ali Ayyıldız T24'e yaptığı açıklamada "Resimlerin yeri değiştiriliyormuş. Benim de haberim sosyal medya üzerinden oldu. Dernek yönetiminden arkadaşlar resimleri eski yerlerine asmış. Orası Vakıf yönetiminde olan bir yer. Yaptıkları usulsüzlük" dedi