Metropoll Araştırma'nın sahibi Özer Sencar, Suriyeli sığınmacılara yönelik yapılan son anketi paylaştı.

Sencer, "Seçmenlerin yüzde 82’si, AK Parti seçmenlerinin yüzde 85’i Suriye’li sığınmacıların ülkelerine geri dönmesini istiyor" dedi.

Anket sonucunu Twitter hesabından paylaşan Sencar, "Bu veriden hareketle Erdoğan’ın sığınmacılarla ilgi sözlerinin muhatabı iç politika değil Batı Dünya’sı olmalı. Erdoğan Batı ile ilişkilerini yumuşatmak mı istiyor?" diye kaydetti.

"BİZ GÖNDERMEYECEĞİZ, EV SAHİPLİĞİNE DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada, Ana muhalefet partisinin "Biz seçimi kazandığımızda, bu ülkedeki mültecileri ülkelerine göndereceğiz" dediğini hatırlatarak şunları kaydetmişti:

"Biz göndermeyeceğiz. Çünkü biz ensarın ne olduğunu, muhacirin ne olduğunu peygamberi bir metot olarak çok iyi biliriz. Sevgililer Sevgilisi unutmuyoruz, bir muhacirdi ama ensarla el ele kol kolaydı. Yeri geldi onlar ensar oldular. Muhacirlikten ensara gidiş, ondan sonra da kendilerinin ensar olması. Kalkıp da bu ülkedeki 5 milyon mülteciyi, eğer iktidar olurlarsa tekrar Suriye'ye, Afganistan'a göndereceklermiş. Biz göndermeyeceğiz, ev sahipliğine devam edeceğiz. Bundan tedirgin değiliz. Sevgili milletime sesleniyorum, sıkıntılarınız olabilir, zaman zaman yük de olabilir, unutmayın bunun ecri çok büyüktür. Bu ecri, hiçbir zaman bir kenara koymayın. Biz her zaman düşmüşün yanında olduk. Bunlar nereden geliyor, kendilerini öldürmek isteyen katillerden kaçarak geliyorlar, 'sığınılacak tek yer var' diyorlar, Türkiye. Ve bize geliyorlar. Onun için de biz gönlümüzü açacağız ve şunu da unutmayacağız, Allah'ın yardımı her zaman bize yakın olmuştur ve o yardımla da biz her zaman güçlü olduk. Fetih, Rabbimin lütfuyla gelmiştir ve onunla da hamdolsun Türkiye birçok badireyi atlatmıştır."

Kaynak: Gerçek Gündem