AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'ın "Tayyip ağabeye ihaneti bırak, sırtımızda taşımamız lazım. Yani ayakkabısını elimizle yalamamız lazım" demesi sosyal medyada gündem oldu.

Oda TV'den Caner Taşpınar'a konuşan AKP’li vekil Şenel Yediyıldız, bu ifadeleri yerel televizyonda sark ettiğini belirterek "Benim konuştuğum ifadeler, yerel ifadelerdir. Bizim yöremizde insanların rahatlıkla kullandığı ifadelerdir" dedi.

Sözlerinde hakaret olmadığını, şimdiye kadar menfaati için kimseye yalvarmadığını belirten vekil, konuşmanın öncesinde bir takım olayların anlatıldığını, Erdoğan'ın Türkiye'nin başında dimdik durduğu için bu yerel ifadenin kullanıldığını kaydetti.

Yediyıldız, "Bizim yöremizde bu ifadeler normaldir, kullanılır. Bu konuşmayı yapıp bir şeyler elde edeyim düşüncesi kesinlikle yoktur" dedi.

'SALDIRIYA UĞRADIM, FELEĞİM ŞAŞTI'

AKP'li vekil şöyle devam etti:

"Ben şuna şaşırıyorum, ben bu konuşmayı yapmışım ayıp etmişim, eyvallah... Ama ben memleketi satmamışım, kimseye hakaret etmemişim. Şaşırdım kaldım, o kadar büyük bir saldırıya uğradım ki, feleğim şaştı.”

Yediyıldız, “Partinizden eleştiri oldu mu?” sorusuna ise AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’i hatırlatıp şu yanıtı verdi: “Herkes olaya kendi tarafından bakıyor. Beni tanıyanlar ‘Sen menfaat için konuşmadın ama böyle konuşmamalıydın’ diyen var. Erzurum Milletvekili İbrahim Bey ‘Haddini aşmıştır’ dedi. ‘Eyvallah’ dedim. Ben belki haddimi aşmışımdır. Ama bu haddi aşma, vatana, millete karşı falan değil...”

'KIRGIZ CUMHURBAŞKANI DEDİ'

“Doğrudur, ben Recep Tayyip Erdoğan’a ‘ağabey’ ifadesini kullandım. ‘Ağabey’ ifadesi bana ait ifade değildir” diyen Şenel Yediyıldız, şöyle devam etti:

“Kırgızistan Cumhurbaşkanı “Tayyip ağabey’ ifadesini kullanmıştır, oradan gelen bir ifadedir. Ayrıca, Recep Tayyip Erdoğan büyüğümdür. Ben şimdiye kadar Recep Tayyip Erdoğan’dan milletvekilliği talep etmemiş birisiyim. Tanışırız, görüşürüz. Kendisi emretmiştir, vekil olmuşumdur. Şimdi emrederse kalırım, emretmezse gider evimde rahat yatarım. Ben bu memlekette krallık beklemiyorum, yetkimi kullanayım milyarlarca dolar kazanayım, böyle bir beklentim olmadı, olmaz da...”

AKP’li vekil Şenel Yediyıldız, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın kendisinin FETÖ zanlısı bir askerin yeğeni olduğuna yönelik açıklamayı da doğruladı.

Yediyıldız, FETÖ'yle ilgisi olmadığını, karşısında bulunduğunu belirterek şöyle devam etti: “Ümit Özdağ diye birisini tanımam. Bilirim ama tanımam. Ümit Özdağ, Karayolları’ndan benim ihale aldığımı ve bu nedenle o konuşmayı yaptığımı iddia ediyor. Ümit Özdağ’ın bunu ispat etmesi gerekir. Sen beni nereden tanıyorsun Ümit Özdağ? Bu tepkiye ben şaşırıyorum. ‘Yanlış konuşmuş’ dersin, ben de ‘eyvallah, yerel ağzı orada konuşmamak gerekirdi’ derim, biter bu iş."