Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sanatçı Ahmet Kaya ile ilgili çıkışına sanatçının abisi Mustafa Kaya'dan yanıt geldi. Kardeşinin "Ben öldüğümde ülkede kardeş kavgası olduğu sürece beni sakın getirmeyin" sözlerini hatırlatarak cevap veren Kaya, "Bu ülkede demokrasi olmadığı sürece Ahmet’i getirmeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen günlerde Bali'de Ahmet Kaya ile ilgili kendisine yöneltilen soruya, ''Nakli kubur teklifimiz masadadır. Çünkü bu topraklar, onun toprağıdır. Yeter ki aile bu konuda kararını versin...'' yanıtını verdi.

Erdoğan'ın bu çıkışına sanatçı Ahmet Kaya’nın ağabeyi Mustafa Kaya'dan yanıt geldi. Kaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Biz, bu ülkede demokrasi olmadığı sürece Ahmet’i getirmeyeceğiz. Ne zaman demokrasi olur, özgürlükler tekrar kullanılabilir, o zaman söyleriz artık ‘Ahmet’i getirelim’ diye. O zaman Cumhurbaşkanı o mu olur yoksa başkası mı olur bilmiyorum. Çünkü Ahmet’in vasiyeti buydu. ‘Ben öldüğümde ülkede kardeş kavgası olduğu sürece beni sakın getirmeyin’ demişti."

Konuyla ilgili arandığını da ifade eden Mustafa Kaya, "Ben cevap vermedim onlara. AKP’yle ilgili bir şeyler söylemeye çalıştılar ben hemen kapattım telefonu. Geçen yıl da, önceki senelerde de oldu. Hep gündemde yani. Sürekli arıyorlar. Tahmin ediyorum yarın öbür gün yine ararlar" dedi.