Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı biber gazı kapsülüyle ayağından yaralanan ve yüzde 45 engelli olan Gezi Gazileri Dayanışma Platformu üyesi Aydın Aydoğan tutuklandı.

6 yıldır hukuk mücadelesi veren Aydoğan, direnişe katılanlara yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında “Halkı sosyal, sınıf ve bölge üzerinden ayrıştırdığı” suçlamasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Ancak yaptığı suç duyurusunda sonuç alamayan Aydoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurmuştu.

AİHM’in verdiği karar üzerine bugün adliyeye giden Aydoğan, tutuklandı. Aydoğan, tutuklandığını öncesinde yaşananlarla sosyal medya hesabı Twitter’dan şöyle duyurdu: 

“* Adliyedeyim CB Erdoğan hakkında yapmış olduğum suç duyurusunda istinaden AİHM  kararının gereği için özel soruşturma bürosundayım ve fiziki dosyanın arşivden gelmesini bekliyorum bütün memurlar korkudan sus pus olmuş büyük sessizlik var kalemde.

* Tutuklanırsam burada olduğumu herkes bilsin.

* Nöbetçi özel soruşturma savcısı dilekçede imza atmaktan imtina ediyor ve bana kapıda beklememi söyleyip, dosya ole cumhuriyet başsavcı vekiline çıktı

* Dilekçede sadece Erdoğan'ın ismi geçiyor diye hiç kimse taraf olmak istemiyor ve imza atmıyor

* Bu ne korku başımda iki sivil Polis özel soruşturma bürosu kaleminde ölü sessizliği

* Adliyede bodrumda özel bir bölümde başımda iki tane sivil polis başsavcı vekilinin ne diyeceğini bekliyorum, polisler telefonumu bakıyor

* Tutuklandım”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı