Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi.

Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Erdoğan, “Yılbaşından itibaren doğal gazda, elektrikte fiyat artışı mümkün olabilecek en alt seviyede yapıldı; devlet bu konuda fedakarlığı sürdürüyor. Yanı başımızdaki Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyayı takip eden herkes bu gerçeği teslim edecektir. Aynı şekilde asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına kadar çalışanlarımızın gelirlerinde yaptığımız artışları da bütçe imkanlarını sonuna kadar zorlayarak gerçekleştirdik" dedi.

Açıklamalarından satır başları şöyle:

"Programlarımızı kararlılıkla uygulayarak, ekonomideki hedeflerimize ulaşmamızı engellemek isteyenlere aradıkları ortamı vermeyeceğiz. Siyasetinden ekonomisine kadar tüm unsurlarıyla küçük iç sarsıntılar ve dış baskılarla yerle yeksan olan Türkiye fotoğrafı hamdolsun geride kalmıştır. Gezi olaylarından beri yaşadığı her hadise bu gerçeği bize göstermektedir."

"Yastık altı altınları ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalarımız sürüyor. Bu çerçevede milyem değerlerinde değişiklik yaptık. Bankaların, darphanenin, altın rafinerilerin içinde yer aldığı mekanizmayla vatandaşların altını sisteme sokmalarını temin edeceğiz. İsteyen vatandaşlarımız birikimlerini fiziki altın olarak alabilmelerini de sağlayacağız. Hazine ve Maliye Bakanlığımız altın tahvili, altına dayalı kira sertifikasını farklı alternatiflerle sürdürüyor."

"Girişimci sermayesi yatırım fonu katılma paylarıyla, yatırım ortaklıkların hisse senetlerinden elde edilen kazançları kurumlar vergisinden istisna tutuyoruz. Çeşitli fonlardan elde edilen kâr paylarının iştirak kazançlarını da bu kapsama alıyoruz."

"Kredi garanti fonu desteğiyle istihdamı koruma, işletme ve yatırım kredileri vermeye yönelik paketin hazırlığı da bitmek üzeredir. Sermaye artırımlarını teşvik ettiğimiz bankaların kredi tahsisini yapabilmelerini sağlayacak altyapı kurduk. Proje odaklı bankacılığı yaygınlaştırmayı arzuluyoruz."

"Türkiye'yi çift paralı bir ülke olmaktan çıkartarak, dış ticaretle iştigal edenler dışında herkesin işini de, tasarrufunu da Türk Lirası olarak kullandığı bir yer haline getirmek için herkesten destek istiyoruz."

Dövizden kendi paramıza ve kendi paramızla yürütülen finansal enstrümanlara geçmeye davet ediyoruz. Devletimizin tüm kaynaklarını milletimizin emrine tahsis ettiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Geçtiğimiz yıl uygun fiyatlarla elektrik, doğal gaz vermek için 165 milyar liradır. Bütçenin nerede ise onda biri kadar olduğunu hatırlatmak istiyorum."

"Yılbaşından itibaren doğal gazda, elektrikte fiyat artışı mümkün olabilecek en alt seviyede yapıldı; devlet bu konuda fedakarlığı sürdürüyor. Yanı başımızdaki Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyayı takip eden herkes bu gerçeği teslim edecektir."

"Aynı şekilde asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına kadar çalışanlarımızın gelirlerinde yaptığımız artışları da bütçe imkanlarını sonuna kadar zorlayarak gerçekleştirdik."