Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) önceki gün verdiği "soruşturma geçiren ilçe seçim kurulu başkanları ve seçim müdürlerinin tekrar görev alabileceklerine" ilişkin kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Orada zannediyorum bir yanlış anlaşılma var. Bir defa netleşmiş değil. Biz bütün bunlara karşı tedbiren parti olarak YSK'na bu konudaki itirazi kaydımızı düştük. Bazıları bunu sandık kurulları diye ifade ediyor, sandık kurullarıyla ilgisi yok. Sandık kurullarına ilişkin böyle bir durum söz konusu değil. YSK da bu itirazi kayıt üzerinden kararını verecek. Temennimiz odur ki neticesi hayırlı olur" dedi.

Erdoğan ayrıca, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'la yaptığı telefon görüşmesi sırasında hitap ettiği Pençe Harekatı'na katılan askerlerin bayramını kutladı. Erdoğan konuşmasında "Pençe Harekatı'nın büyük bir zaferle noktalanmasını Rabbimden niyaz ediyorum" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bayramlaşmamızı yapmış olduk. Bu da öyle zannediyorum ki anlamlı bir buluşma oldu. Ramazan Bayramımızı tebrik ediyorum. Tabi çok farklı bir dönemde bayramımızı kutladık. Pençe Harekatı kararlılıkla devam edecek.

"(YSK'nın kararına ilişkin değerlendirme) Orada zannediyorum bir yanlış anlaşılma var. Bir defa netleşmiş değil. Biz bütün bunlara karşı tedbiren parti olarak YSK'na bu konudaki itirazi kaydımızı düştük. Bazıları bunu sandık kurulları diye ifade ediyor, sandık kurullarıyla ilgisi yok. Sandık kurullarına ilişkin böyle bir durum söz konusu değil. YSK da bu itirazi kayıt üzerinden kararını verecek. Temennimiz odur ki neticesi hayırlı olur. Bildiğiniz gibi burada bir incelik var, o da şudur; bir defa hakimlerle ilgili konnuda karar merci YSK değildir. Hakimlerle ilgili konularda, onların herhangi bir yerden bir yere gönderilmesi konusu tamamen HSK'ya aittir. Onlar bu görevi infa eder. Böyle bir sürecin içerisinde bu tür adımların atılması da her türlü şüpheye de vesile teşkil eder. Bunun için burada gerek YSK'nın gerek HSK'nın hassasiyetleri var. Bu hassasiyetler gözetilerek bir adım atılacaktır.

"(S-400) Geri adım atmamız söz konusu değil.