Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır’ın tutuklu devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin hayatını kaybetmesi üzerine, Avrupa Birliği ülkelerine ve darbeyle iktidara gelen Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah el Sisi’ye yönelik tepkilerini dile getirdi. Erdoğan İstanbul’da Nakkaştepe’yi ziyareti sırasında gazetecilerin sorusu üzerine, “Mursi kardeşime, şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

‘DARBEYLE BAŞA GEÇEN ZALİM SİSİ’

“Darbeyle başa geçen şu andaki zalim Sisi, 50’ye yakın kişiyi idam etmiştir. Batı bu idamlara sessiz kalmıştır. Avrupa ülkeleri idamı yasaklarken, katil Sisi’nin davetine icabetle oradaki toplantıya iştirak etmişlerdi. Bu ikiyüzlülük değil çok yüzlülük. Bir taraftan idamı yasaklayacaksınız. Türkiye’de idamın kaldırılmasını isteyeceksiniz. İdamı Türkiye’ye kaldırtacaksınız, ama öbür tarafta Mısır’ın idam mekanizmalarını çalıştırdığı, yedi genci idam ettiği haftada Mısır’daki toplantıya AB ülkeleri temsilcilerinin katılmasını anlamak mümkün değil. Şüpheleri bir kenara koyuyorum, hak vaki olmak suretiyle şehit olmuş. Tüm onunla aynı yolu yürüyen kardeşlerimin başı sağ olsun. Mısır halkının başı sağ olsun diyorum. Allah rahmet etsin.”

Mısır’da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyesi dokuz genç 20 Şubat 2019 tarihinde idam edilmişti. 25 Şubat 2019 tarihinde ise Mısır’ın turistik beldesi Şarm el-Şeyh’te ‘İstikrarda Yatırım’ başlıklı Avrupa Birliği (AB)-Arap Birliği Zirvesi düzenlenmişti.