Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de özerklik adı altında devlet içinde devlet kurmaya çalışanlar olduğunu söyledi, "Dünyayı başlarına yıkarız, bunun böyle bilinmesi lazım" dedi.

Erdoğan, Ankara'da Türkiye Anayasa Platformu tarafından düzenlenen "Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte" temalı programda konuştu.

Hiçbir "paralel devlete ve yapıya" izin vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni anayasa süreci artık hızla başlamıştır. Bu mesele millidir, yerlidir. Milli olan her meselede cumhurbaşkanı olarak ben de varım, bunu açıkça söylüyorum.

Bugüne kadar kurulan anayasaların hepsi ithaldir, yerli değildir. İthal mantıklar bize hakim oldu. Şimdi biz yerliye ve milliye dönüyoruz.”

"Bu topraklarda milli ve yerli olan kim varsa, hepsinin başımızın üzerinde yeri vardır. Milletin karşısında kim varsa onunla mücadele etmek de bizim namus meselemizdir.

"Bu millet sahipsiz değil, bu devlet köksüz değil. Bu millet balık hafızalı değil."

'PARLEMENTER SİSTEM MİYADINI DOLDURDU'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında, Türkiye'de parlamenter sistemin miyadını doldurduğunu söyledi.

Erdoğan, Türkiye'de artık başkanlık sistemine geçilmesi ve yeni anayasanın bu anlayış doğrultusunda hazırlanması gerektiğini belirtti.

"Başkanlık sistemi Tayyip Erdoğan'ın kişisel meselesi değildir" diyen Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve seçilmiş Başbakan ile bu işin yürümesi fevkalade güçtür...

"Benim teklifim kararın milletimize bırakılmasıdır. Parlamento bu noktada karar vermeli, ardından da millete gidilmeli."

"Bugüne kadarki anayasaların hepsi ithaldir, yerli değildir. Şimdi biz yerliye ve milliye dönmeliyiz" diyen Erdoğan, mevcut anayasanın da millete karşı güvensizliğin eseri bir metin olduğunu kaydetti.

Yeni anayasa çalışmasının esasında ülke genelinde birlik çağrısı olduğunu söyleyen Erdoğan, bunun milletin meselesi olduğunu ve herkesin milletin talebine saygılı olması gerektiğini söyledi.