Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan buradaki konuşmasında "Türkiye'nin en modern sanat birikimini ihya ediyoruz" dedi.

Müzenin 'çağdaş sanat hafızası' olduğunu söyleyen Erdoğan, "Gerek binası gerek koleksiyonuyla bu müze ülkemizin en önemli sanat destinasyonlarından biri olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Ankara'da öldürülen müzisyen Onur Şener ile ilgili konuşan Erdoğan, "Elbette tepkimizi göstereceğiz, faillerin hak ettiği cezayı alması için meselenin takipçisi olacağız" dedi.

BU ZİHNİYETİN ELİNDE TÜRKİYE MODERN VE GELENEKSEL SANAT DALLARINDA İRTİFA KAYBETTİ

Maalesef ülke olarak bir dönem eserleri koruma noktasında iyi bir imtihan veremedik. Ülkemizin her köşesinden tarih fışkırıyor. Bu güzelliklere sahip olmak kadar emaneti korumak da büyük öneme sahiptir. Sadece ihmalkarlıklar sadece imkanların kısıtlı olmasıyla husumet dolu adımlar atıldı. Ecdadın bize bıraktığı miras tasfiye edilmesi gereken bir yük olarak görüldü. Bu zihniyetin elinde Türkiye modern ve geleneksel sanat dallarında irtifa kaybetti. Sanat dalları ve sanatçıları arasında ayrım yapmadan destekleyici olduk. Ülkemizin kültür ve sanat hayatına zenginlik katacak her türlü eser, proje ve çalışmaya her türlü sahip çıktık.

BİR ZULÜMDÜR: Hunharca katledilen müzisyen kardeşimizi istismar etmek ne ahlakidir, ne insani ne de vicdanidir. Babasını kaybeden kız çocuğumuza, hayat arkadaşını kaybeden eşine yapılmış bir zulümdür. Elbette tepkimizi göstereceğiz, faillerin hak ettiği cezayı alması için meselenin takipçisi olacağız.

YURT DIŞINDAKİ KÜLTÜREL VARLIKLARIMIZI İHMAL ETMEDİK

Sınırlarımız içinde başarılı adımlar atarken yurt dışındaki kültürel varlıklarımızı da ihmal etmedik. Yurt dışına kaçırılan eserlerin vatanına dönmesi için çalışıyoruz. 9 bin 34 eseri ait olduğu topraklara kavuşturduk.