Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi ile ilgili açıklamada bulundu.

"Adaylardan bir tanesi adaylıktan çekilmiş. Tabii niye çekildi anlamak mümkün değil. Doğrusu üzüldüm" diyen Erdoğan, "Keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi ama ne oldu da acaba çekildi bilemiyorum. Şimdi tabii biz yola diğerleriyle devam ediyoruz" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Muharrem İnce, bugün partisinin genel merkez binası önünde yaptığı açıklamada, "Böylesi bir iftira furyasını cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir siyasetçi görmedi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti benim itibarımı koruyamamıştır" ifadelerini kullanmış ve şu sözlerle adaylıktan çekildiğini duyurdu:

"O çekilemez, saraydan para aldı, parayı geri mi ödeyecek' diye soranlar var. Adaylıktan çekiliyorum. Bunu memleketim için yapıyorum. Türkiye'ye üçüncü bir seçenek önerdim. 'Ne Cumhur ne Millet, tek yok Memleket' dedim. Bir kanal açmaya çalıştım. Başaramadık. Bahaneleri kalmasın. Yoksa seçimi kaybettiklerinde, seçimin sabahı bütün suçu bize atacaklar. Memleket Partisine her evden bir oy istiyorum, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum."