Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yaptığı konuşmada "Kirlenmiş bürokratlara seslenmek istiyorum. Bu Kemal Kılıçdaroğlu'nun onlara son iyiliği olsun. Suça bulaşmış bürokrat beni iyi dinle kardeşim. Sen bunların suç çarkını döndürürken Kendilerini kurtarmak istiyorlar ama kurtarma planlarını içine seni bürokrat olarak asla dahil etmiyorlar" sözlerine tepki gösterdi.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin olarak, "Bir Cumhurbaşkanının ailesini hedef alarak böyle bir süreci işletmek akıl kârı değildir." açıklamasını yaptı.

Erdoğan, "Demokraside böyle bir usül olabilir mi? Hukuk devletinde böyle bir tarz olabilir mi? Bu çirkefliğin amacı devleti işleyemez hale getirmek, milleti hizmetlerden mahrum etmektir. Böyle bir rezilliğe, kepazeliğe, ahlaksızlığa izin veremeyiz" diye konuştu.

‘DEMOKRASİDE BÖYLE BİR USÜL OLABİLİR Mİ?’

Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Ana muhalefetin başındaki kişinin kullandığı yöntem kesinlikle demokratik hukuk devletine uygun bir yöntem değildir. Bu kişi kendisine oy vermedi diye kimi zaman hakaret ettiği gibi, kimi zaman kamu görevlilerini alenen hedef göstermektedir.

Hadi siyasi hırsına verip bu tavrı da anlayışla karşılayalım verdiği karar için hakimi, yaptığı işlem için polisi, yürüttüğü operasyon için askeri, attığı imza için genel müdürü tehdit etmek ne demek? Baskın yapar gibi kamu kurumlarının kapısına dayanmak ne demek? Demokraside böyle bir usül olabilir mi? Hukuk devletinde böyle bir tarz olabilir mi? Devletin teamüllerinde böyle bir yöntem olabilir mi?

‘BU ÇİRKEFLİĞİN AMACI DEVLETİ İŞLEYEMEZ HALE GETİRMEK’

Kamu görevlilerinin etik meselesini konuştuğumuz şu platformda aynı zamanda kamu görevlilerinin hakkını, hukukunu savunmak da görevimizdir. Buradan açıkça ilan ediyorum kamu görevlilerimize demokratik hukuk devleti sınırları dışında söz söyleyen herkes bu devletin de bu milletin de düşmanıdır.

Bu çirkefliğin amacı devleti işleyemez hale getirmek, milleti hizmetlerden mahrum etmektir. Böyle bir rezilliğe, kepazeliğe, ahlaksızlığa izin veremeyiz.

Kamu görevlilerimizin vazifelerini yürütürken tek bakacakları yer anayasa ve yasalardır. Hariçten gazel okuyanların naralarıyla kamu görevlisi işini yapmaz. Biz de mesai arkadaşı olarak gördüğümüz kamu görevlilerinin yanındayız. Tüm kamu görevlilerimiz müsterih olsun."