Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, grup toplantısındaki ifadelerini gerekçe göstererek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bu haftaki grup toplantısında, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında soruşturma konusu edilen sözlere ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde yaşanan Ergenekon ve Balyoz davalarını hatırlatarak “FETÖ ile iş birliği yaptı. Şimdi kalkmışsın bana ey Kılıçdaroğlu şu bu. Bırak gevezeliği. Sen FETÖ ile iş birliği yapıp orduya kumpas kuran başkan mısın değil misin? Sen kim ordu kim" demişti.

'BİR İNSANA YAKIŞMAYACAK ÖLÇÜDE DÜZEYSİZ'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nun sözlerini gerekçe göstererek 500 bin TL'lik tazminat davası açtığı öğrenildi. Dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin "bir insana yakışmayacak ölçüde düzeysiz, seviyesiz ve ahlak dışı olduğu" savunuldu.

NE OLMUŞTU?

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, katıldığı bir televizyon programında, "Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. Ben değer biçemiyorum. 50 milyon dolara satılmış" demişti.

Programın diğer konukları Yaşar Hacısalihoğlu ve Hilmi Taşdemir, "Bunu nasıl söylersiniz?", "Tank Palet Fabrikası ordu mudur?" gibi sözlerle Başarır'a karşı çıkmış, bunun üzerine Başarır şunları söylemişti:

"Ordudan kastım Tank Palet Fabrikası'dır. Sakın yanlış bir anlam çıkmasın. Ben mehmetçiği, ordumuzu kastedebilir miyim? 'Tank Palet Fabrikası, ordunun bir parçasıdır' dedim ve 'bunun yüzde 49'u Katar'a satılmıştır' dedim."

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu sözleri gerekçe göstererek Başarır hakkında resen soruşturma başlatmıştı. Erdoğan, kabine sonrası yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu ve Başarır'a sert ifadelerde bulunmuştu. Partisinin grup toplantısında Erdoğan'a yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Sen orduya kumpas kuran başbakansın" demişti.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuşmuştu:

"Balyoz Ergenekon davaları oldu. Komutanlar hapse atıldı. En değerli komutanlarımız kara, deniz, hava. Kiminle yaptı bunu? FETÖ ile. FETÖ ile iş birliği yaptı. Şimdi kalkmışsın bana ey Kılıçdaroğlu şu bu. Bırak gevezeliği. Sen FETÖ ile işbirliği yapıp orduya kumpas kuran başkan mısın değil misin? Kumpas yaptığını ben söylemiyorum, iş birliği yaptığını da ben söylemiyorum. Onların milletvekili söylüyor; 'Ben kendim birçok görüşmede oldum' diyor. Kendi ordusuna peygamber ocağına bir terör örgütüyle il birliği yapıp kumpas kuran bir başbakan var mı? Sen kim ordu kim! Sen orduya kumpas kuran bir başbakansın."