Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz Milli İrade Zaferinin Analizi Kitabı"nın tanıtımında açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülünde yapılan ‘Adalet Yürüyüşü’nü eleştiren Erdoğan, eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün hasta olmadığını öne sürdü.

Adalet Yürüyüşü’nü ‘sözde’ olarak niteleyen Erdoğan, “Kendisi Adalet Yürüyüşü adını verdi ama olsa olsa sözde adalet yürüyüşü olur. Darbecileri ve teröristleri savunan CHP Genel Başkanı bizden dikenlere su vermemizi istiyor. Hasta dediler, durumu çok kötü dediler. Cezaevinden çıkmasını istedikleri Mardin Belediye Başkanı yürüyebiliyor, nasıl hasta?” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’da saklandığını öne süren Erdoğan, “Ana muhalefetin başındaki zat, 15 Temmuz'da İstanbul'da köşe bucak saklanmasaydı bu yürüyüşe farklı bakabilirdik. Sokaksa sokak diyen bu kişi kendisinin sokağa çıkamaz hale gelebileceğini iyi bilmeli. Korkaklardan, ödleklerden bir şey olmaz. Sokaklarda aranan adaletin adı intikamdır. Bunun da sonu vandallıktır” dedi.