Erdoğan, ''Ülkemize ve milletimize verdiğiniz hizmetler sebebiyle her birinize şükranlarımı sunuyorum. Dünyamızın 2 yılı bu salgın altında geçti. Bu süreç kısa sürede üretimden tüketime, spordan eğitime kadar her alanını etkileyen topyekun krize döndü. Hastaneden sağlık personeline, solunum cihazından aşıya kadar ciddi sıkıntılar yaşandı. Devletlerin yönetim becerileri sınandı'' dedi.

''BİLİM KURULU TOPLANMAYACAK''

''Salgının kitlesel bir tehdit olmaktan çıkmasıyla Avrupa ülkeleri kısıtlamaları kaldırmıştır'' diyen Erdoğan, ''Bugün yapılan koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında bu hususlar değerlendirildi. Bilim Kurulumuz olağanüstü bir durum olmadıkça düzenli toplantı yapmasına ihtiyaç kalmadığı görüşüne varmıştır. Sağlık Bakanlığımız çalışmalarını sürdürecektir'' ifadelerini kullandı.

''KAPALI MEKANLARDA MASKE ŞARTI KALKTI''

Kapalı mekanlarda maske yasağının kaldırıldığını duyuran Erdoğan, ''3 yıldır çeşitli kapsamlarda uygulanan kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulaması vakalar binin altına düşene kadar devam edecektir. İleri yaşlardaki kişiler ile kronik hastalığı olanların maske kullanmaya devam etmeleri yönündedir. Kronik hastalığı olanlar ve yaşlılarımızın aşıları özellikle hatırlatma dozlarını ihmal etmemelerini önermektedir'' diye konuştu.

Kaynak: Gerçek Gündem