73 yaşında hayatını kaybeden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid el-Nahyan'a Allah'tan rahmet diledi, ''Uzun süredir rahatsızlığı vardı, taziye için Birleşik Arap Emirlikleri'ne gideceğim'' dedi

Erdoğan'ın satırbaşları şöyle:

İSVEÇ'İN NATO ÇIKIŞI

Yunanistan ile ilgili NATO konusunda bir yanlış yaptılar. İskandinav ülkeleri terör örgütlerinin adeta yuvası gibi.(İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği) Olumlu bir düşünce içinde değiliz.

Biden ne gibi açıklama yapacak bilemiyorum. Miçotakis'in oradaki mesajları da ayrı bir konu. Her şeyi bir görüp, özellikle de Biden'ın açıklamalarını da gördükten sonra tavrımızı koyarız.

ABD'DEN YPG'YE YAPTIRIM MUAFİYETİ

Her şeyden önce YPG bir terör örgütüdür. PKK neyse YPG de odur. ABD'nin bu yanlışını kabullenmemiz mümkün değil. Eğer burada PKK'sı YPG'si kim olursa olsun, Pençe Kilit Harekatı'nı izlediniz. Irak'ın Kuzey'inde ne yaptıysak, Suriye'nin kuzeyinde de bunların aynını yapmaya devam edeceğiz.

Bize düşman olan odaklarla, örgütlerle arkalarında kim olursa olsun kararlılıkla yolumuza yola devam edeceğiz.

Pençe Kilit'te dün itibariyle 82 terörist etkisiz hale gelmiştir. Havaların olumlu seyri halinde bu rakam daha ilerilere devam edecektir. Teröristlere göz açtırma lüksümüz yok. Bunu dost görünen ülkelere de söylüyoruz. Yanlış yapıyorsunuz adımlarınızı düzgün atın.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Savaşların tasvibi söz konusu olmaz. Buncan insanlar ölüyor. Bundan sonra yapacağımız görüşmelerde de bunları kendilerine telkin edeceğiz.