Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Pensilvanya iddialarına yanıt verdi.

İnce’ye Pensilvanya iddiasını ispatlama çağrısında bulunan Erdoğan,"Senin genel başkanın yalancı, sen de yalana başladın. Benim Pensilvanya'ya giderek AK Parti'yi kurduğumu söylersen ispat etmen gerek. Şimdi sen bu iddiada bulundun, ispat etmen gerekir. İspat edemezsen namertsin" dedi

AKP'nin Manisa mitinginde konuşan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Ana muhalefetin cumhurbaşkanı adayı yatırım falan anlamam diyor. Yerli otomobil için Erdoğan 20 yıl geriden geliyor diyor. Bu ülke yerli otomobilini üretecek. Bunu bu ülkenin devleri yapacak. 20 yıl geriden geldiğimi söylüyor, vah zavallı vah. Ey İnce sen nerede geziyorsun? Kanalistanbul'u tanımam diyor.

Tanıtımında Bay Kemal ne diyor, Muharrem gel gel diyor. Kendisi aday olmuyor. Cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği şahsı çağırışa bak. İşi küçümsüyor. Seçim beyannamesini cumhurbaşkanı adayı okumuyor, genel başkan okuyor. Bu işi ne kadar küçülttüklerini gösteriyor.

AK Parti'yi kurarken Pensilvanya'ya gittiğimi söylüyor. Şimdi İnce bak buradan sana nasihatta bulunayım. Siyasette daha çok çıraksın. Siyaset dürüstlük ister. Senin genel başkanın yalancı, sen de yalana başladın. Benim Pensilvanya'ya giderek izin alarak AK Parti'yi kurduğumu söylersen ispat etmen gerek. Şimdi sen bu iddiada bulundun, ispat etmen gerekir. İspat edemezsen namertsin.

Biz partimizi kurduk, 40 yıllık siyasi tecrübemizle kararımızı verdik. Cezaevinden çıktıktan sonra istişarelerimizi yaptık, 16 ay sonra iktidar olduk. Sen nereden izin almaktan bahsediyorsun? Biz istişarelerimizle birlikte halktan ve Hak'tan aldığımız izinle yola çıktık.

İstanbul-İzmir Otoyolu aynı zamanda Manisa'nın projesi değil mi? Ey Bay Kemal, senin havsalan böyle bir şeyi alır mı? Sen hayal bile edemezsin. Biz yaparız, siz hayal bile edemezsiniz. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere sizin hayallerimiz bile ulaşamaz.

Geldiğimizde tarım endüstrisinde yerli traktör yoktu. Şimdi var.

Dün 27 Mayıs darbesinin yıl dönümüydü. Menderes Manisa'ya gelmiş, kendi döneminde inşa edilen ve hala hizmet veren Demirköprü Barajı'nın açılışını yapmıştı. Yapıldığı dönem için çok büyük bir eser olan bu baraj suyuyla topraklarımıza bereket sağlamaya devam ediyor. Merhum Menderes yaptığı bu hizmetlerin bedelini idam sehpasında canıyla ödedi.

Ülkemizde birileri dışarıdan da destek alarak milletimize hizmet eden herkese bedel ödetmenin gayreti içindedir. Rahmetli Menderes'i asanlarla Özal'a dünyayı zehir edenler aynıdır. Rahmetli Menderes'i idam edenlerin kararının arkasında hangi zihniyet vardı? Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti vardı. Şu anda da aynı zihniyet bu değil mi? AK Parti'yi kapatmak isteyenler CHP zihniyetiydi. Ne dediler CHP'liler. "Ankara'da adil yargılar var" Hani demokrasi? Ya 360'ı aşkın milletvekiline sahip olan bir iktidar partisini, katakulliyle kapatmaya kalktınız. Ama başaramadınız, başaramayacaksınız.

İstanbul'a Büyükşehir belediye başkanı oldum aynı zihniyeti karşımda buldum. Başbakan oldum, aynı yapıyı daha da bilenmiş olarak karşımda buldum. Cumhurbaşkanı oldum, aynı çete yine karşımdaydı. 15 Temmuz'da darbe girişimine maruz kaldık. Aynı zihniyet. Tankları selamlayarak, güvenli yerlere çekilerek, kontrollü darbe söylemlerle iftira atarak yine karşımıza çıktı. Ben Marmaris'ten İstanbul'a geliyorum. Bay Kemal, saat 23:17 Atatürk Havalimanı'nda. Ve tanklar orada. On binlerce insan Atatürk Havalimanı'nda. Bay Kemal, tankları selamlıyor. Oradan nereye geçiyor? Bakırköy Belediyesi'ne geçiyor. Ve Bakırköy Belediyesinde kahvesini yudumluyor, TV'leri seyrediyor. Lafa geldiği zaman da şunu söylüyor. Tankların karşısına ben çıkarım diyor. Ne oldu? Kaçtın ya. Nereye kaçtın? Bakırköy Belediyesi'ne kaçtın. Ya siz korkaksınız, korkaklar zafer anıtı dikemez.

Ellerinde olsa tıpkı Menderes gibi bizi de dar ağacına çıkaracaklar. Ama hamd olsun milletimiz izin vermiyor.