Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'daki afet konutlarının teslim töreninde yaptığı konuşmada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyada kendisinin NTV yayınına katıldığı anda paylaşım yapmasını eleştirdi.

Erdoğan toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İngiltere Büyükelçisi ile yemeğe gitmesi için de, "Biz balıkçıya gitmedik. Birileri de bir yerlerde kafayı bulmaya gidiyor, kar, bora, fırtına esiyor, hiç umurlarında değil" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

YAPACAĞIZ DEDİK, BİTİRDİK

Uzun bir aradan sonra anlamlı buluşmada en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bir afetin, bir felaketin ardından elhamdülillah sizlere verdiğimiz sözü tutmanın bahtiyarlığı içindeyiz. Bir yıl içinde inşallah altyapısı ile üstyapısı ile bütün bu binaları yapacağız dedik ve bitirdik. Birazdan burada kura ile hak sahiplerine dairelerini teslim edeceğiz. Bu güzellikler hepsi Dereli sakinleri kardeşlerimiz için ama o günü unutmamız mümkün değil. 15 kadar kardeşimiz rahmetli oldu. Mekanları cennet olsun inşallah. Tüm yakınlarına sabırlar diliyorum.

O bir başka felaketti ama aynı dönemde ardından Rize, Artvin, Kastamonu, Bartın bütün bu bölgelerde, Bozkurt'ta çok değişik felaketleri art arda yaşadık. Muğla'da, Antalya'da yaşadık. Bu yıl bizim için bir felaket yılı oldu. Yılmadık, usanmadık. Bu yerde bakanlıklarımız, kurumlarımızla beraber gece gündüz demeden çalıştık. Her yerde de binalarımızdan altyapılara kadar bunları yeniden ayağa kaldırdık. Bugün burada bu mutluluğu yaşadık. Dereli'nin şimdi bu güzelliklerini görünce ben de gerçekten mutlu oluyorum. 

CUMHURBAŞKANINI SUSTURACAK

Biz inşa ve ihya için varız. Laf ola beri gele yok. İcraat, icraat, icraat. AK Parti iktidarı budur. Bakıyorsunuz öyle bir ana muhalefet var ki yalandan geçilmiyor. Geçen akşam Ulaştırma Bakanım güzel bir şekilde ağzının payını verdi. Adam kendine göre taktik yapıyor, saat 22'de ben televizyona çıkacağım, o da 22'de kendisine göre Youtube'u var, cumhurbaşkanını susturacak. 

DOĞALGAZIMIZ VAR

Ana muhalefet doğalgazın bir haftalık ömrü var diyor. Elhamdülillah bizim öyle bir sıkıntımız yok. Doğalgazımız var, Tuz Gölü'nün altında stoklarımız var, biz bütün tedbirlerimizi alıyoruz. 

HALKINLA OLACAKSIN HALKINLA

Rabbime bana sizler gibi yol arkadaşları, mücadele arkadaşları lütfettiği için ne kadar hamdetsem azdır. Sizlere 3 yıl önce geldiğimde verdiğim sözü tutarak, AK Parti'yi yüzde 49'la birinci çıkartmak suretiyle belediye hizmet bayrağını tekrar bize verdiğiniz için şükranlarımızı sunuyorum. Arama ve kurtarma çalışmalarının ardından hemen kolları sıvayarak Dereli'yi konutları, iş yerleri ve altyapısı ile adeta yeni baştan inşa ettik.

Bir daha beli doğrultulamaz denilen ilçemizi 1 yılda ayağa kaldırdık. Laf değil iş üretiriz iş. Sel felaketi oldu, bakan arkadaşlarım, ben hep birlikte Doğankent'te, Dereli'deydik, balıkçıya gitmedik. Balıkçıya gitmedik, biz vatandaşlarımızın yanına gittik. Onlarla beraber olduk. Birileri de bir yerlerde kafayı bulmaya gidiyor, kar, bora, fırtına esiyor, hiç umurlarında değil. Bu belediye başkanlığını ben de yaptım, hem de İstanbul'da. Kar, bora, fırtına, deprem, sel olacak... Yok Bodrum'a git, şuraya buraya git, bizim kitabımızda yok. Halkınla olacaksın halkınla. 

BUNLARIN ÜZERİNE GİTMEYE DEVAM EDİYORUZ

20 yılda nice büyük sınamaları aşarak bugünlere geldik. Özellikle son 10 yılda atlatmadığımız badire kalmadı. Türkiye olarak bu karanlık dönemi devletimizin bütünlüğüne, milletimizin birliğine halel getirmeden geride bıraktık. Şükredecek çok şeyimiz olduğunu görüyoruz. Sıkıntılar çektik, bedeller ödedik, canımız yangı, kanımız döküldü, cebimiz zarar gördü ama hamdolsun bölgesinde ve dünyada giderek daha çok güçlenen bir devletimiz giderek büyüyen bir ekonomimiz var. Geleceğimize güvenle bakmak için gereken her türlü imkana sahibiz.

Türkiye'yi başka türlü istedikleri yere çekemeyeceğini anlayanlar ekonomimize yükleniyor. Güya dünyanın en büyük ülkesinin başındaki kişi eşi benzeri görülmemiş bir şekilde ekonomimizi mahvetme tehditleri yaptı. CHP'nin başını çektiği kesim ülkenin ve milletin felaketi üzerinden kendi çıkarlarını inşa etmenin başına düştüler. Başaramayacaklar, Cumhur İttifakı olarak bunların üzerine üzerine gitmeye devam ediyoruz.

FAİZİ İNDİRİYORUZ

20 Aralık'ta döviz kurundaki suni dalgalanmanın önünü nasıl kestiğimizi biliyorsunuz. Bu iş milletimize zarar verecek bir yere gidiyorken harekete geçerek kura istikrar kazandırdık. Faizi indireceğiz ve indiriyoruz. Bilin ki enflasyon da inecek, daha da düşecek.