Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hürriyet'in hakkında soruşturma başlatılan Hande Fırat imzalı 'Karargah rahatsız' haberine ilişkin "Burada atılan başlık terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Bunlar bizleri rahatsız ettiği gibi TSK'yı da rahatsız etti" dedi.

Pakistan ziyareti öncesinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Erdoğan, konuya ilişkin şunları söyledi:

İsmini verdiğiniz gazetede ön sayfada atılan başlık, tabii içeride atılan başlık, çok çok daha çirkindi ve 7 soruya 7 cevap, öbür tarafta 'Karargah rahatsız' başlığı gibi ifadeler, bunlar tabii bizleri rahatsız ettiği gibi Türk Silahlı Kuvvetleri'ni haydi haydi rahatsız etmiştir.Burada atılan başlık terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Bunlar bizleri rahatsız ettiği gibi TSK'yı da rahatsız etti. İşin hukuki süreci neyse şu anda zaten atılan adımlar vardır.  

'BUNLARIN ESKİ ALIŞKANLIKLARI VAR'

Herkes yerini ve konumunu bilecek. Bunların eski alışkanlıkları var. Bir Genelkurmay Başkanı ile Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile uluslararası toplantıya gitmesinden daha doğal ne olabilir. Yok amiral gemisiymiş. Bizi kim kendi içimizde birbirimize düşürmeye çalışıyorsa bedelini ağır ödeyecektir. Affedilir bulmuyorum.