Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed'e 'Cumhuriyet Nişanı' verdi.

Törenin ardından açıklama yapan Erdoğan, ABD'de mahkumiyetinin bitmesinin ardından Türkiye'ye dönen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla için, "Borcumuz kalmadan ülkesine dönmüş oldu" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kıymetli çalışmalarınız dolayısıyla zatı ailelerine Cumhuriyet nişanını takdim etmekten şeref duyuyorum. Bu nişanı dost ve kardeş ülkenin başbakanına veriyor olmak benim için ayrı bir onurdur. Bu vesile ile hem zatı ailelerinin hem de dost ve kardeş Malezya halkının mutluluk ve refahı için en iyi dileklerim şahsım ve milletim adına burada ifade etmek istiyorum.

"İlişkilerimiz sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Malezya ile işbirliğimizi daha da güçlendireceğiz. Savunma sanayinde işbirliğini konuştuk. İslam dünyasının beraberliği bizim için önemli.

"Sayın Putin daha önceden vize müjdesini bize vermişti. Bugün de görüldüğü gibi bunlar kaldırıldı. Artık Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da ilan edildiği şekilde Rusya'ya ziyaretlerini yapabilecek. Burada herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Uzum zamandır aramızdaki diyaloğun bir neticesidir bu. Bugün açıklandığı gibi adım atılmıştır.

HAKAN ATİLLA AÇIKLAMASI

"Hakan Atilla uzun bir süredir bu yaşamış olduğu süreç, başta şahsım olmak üzere tüm mesai arkadaşlarımızı üzmüştür. Her türlü girişimleri yaptık. Kendisiyle alakalı mahkumiyet cezası bitmiş oldu ve borcumuz kalmadan Hakan Atilla ülkesine dönmüş oldu. Kendisiyle yaptığım telefon görüşmesinde bundan sonrasına yönelik "Ailenle, çocuklarınla dinlen, tatilini yap, ondan sonra seni Ankara'da külliyede bekliyorum, ziyaretimize gel, neyi yapacağımızın kararını veririz" dedik. Hakan Atilla için herhangi bir bariyer söz konusu değildir. O bizim evladımızdır. Onu sahiplenmeyeceğiz kimi sahipleneceğiz."