AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York kentinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gitti.

Erdoğan, ABD'ye gidişi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Fahiş kira artışlarına değinen Erdoğan, bunun önüne geçecekleri iddiasında bulundu. Erdoğan, "Suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz" diye konuştu.

AKP'lilerin yurt yetersizliğine ilişkin eleştirilere, "çok yurt yaptık" tarzında bir yanıt da Erdoğan'dan geldi. Erdoğan yurt sorunu konusunda "Özellikle yurt konusunda bir defa Türkiye'de biz bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık" dedi.

Erdoğan, ekonomideki olumsuz gidişatta topu perakende sektörüne atma taktiğini sürdürdü, "Zincir marketlerdeki fiyat farklılıklarının üzerine gitmek suretiyle buralardaki ciddi fiyat farklılıklarını da süratle kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın ayrıca basın toplantısında "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabının tanıtımına da geniş yer ayırması dikkat çekti.

BM'de yapacağı konuşma ve temaslarına yönelik bilgilendirmede de bulunan Erdoğan, NewYork'ta Türkevi açılışında bulunacağını da bildirdi.

Kaynak: Evrensel