Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, El Bab operasyonunu eleştirenlere tepki gösterdi, Erdoğan, "Yahu dünyayı kurtarma derdi değil bu. Kilis’e bomba düşünce 'neredesin hükümet' diyorsun. Yahu bunlar ne saf insanlar. Tabi gideceğiz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir Aliağa’da Yüzer LNG Terminali projesi açılış töreninde konuştu. Enerji sorunlarına değinen Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’de yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı ve El Bab’ta yaşananlara ilişkin de konuştu. Erdoğan’ın mesajları şöyle:

DIŞA BAĞIMLIYIZ: Türkiye enerji konusunda sürekli yeni projelere ihtiyaç duyan bir ülke. Doğalgaz bugün ülkemizin en önemli enerji kaynağı durumundadır. Doğalgazda maalesef dışa bağımlıyız. Yakın zamanda yaşadığımız hadiselerin de teyit ettiği gibi doğalgazda kaynak çeşitliliğine gitmemiz şart. LNG bu bakımdan önemli bir imkandır. Türkiye LNG ihtiyacında dünyada 8. Sırada bulunuyor. Önümüzdeki yıllarda LNG yatırımlarına öncelik vermemiz gerekiyor.

DAHA BÜYÜK AVANTAJIMIZ VAR: NerEde bir sıkıntı varsa bu seyyar terminal oraya gidebilecektir. Bugün baktığımızda finans, bilişim ve enerji şirketlerinin öne çıktığını görüyoruz. Bu sektörlerde söz sahibi olmalıyız. Bizim petrolümü, doğalgazımız olmayabilir. Ama bizim çok daha önemli bir avantajımız var. Bizim genç insan gücümüz var. Biz Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmekte kararlıyız. Ekonomide bir numaralı güç genç insan gücüdür. Emek onun türevidir. Diğerleri insanın türevleridir. Son 3,5 yıldır her türlü yol denendiği halde biz kalkınma gündemimizden asla kopmadık.

KÖPRÜ VE TÜNEL AÇILIŞLARI: Salı günü ülkemizin en iftihar verici projelerinden biri olan Avrasya tünelinin açılışını gerçekleştirdik. Yavuz Selim Köprüsü, Marmaray ve Avrasya tüneli ile iki kıta 14 yılda 3. kez bağlanmış oldu. Türkiye yapar mı yapar bu millet yapar mı yapar bunları da yaptık.

İş bilenin kılıç kuşananındır. Paranız olduğunuzda yaparsınız. Paranız olmadığında? Yine yaparsınız. Nedir mesele güven. Bu projelerde biz para vermedik. Bu sabah gazetede okuyorum çok enteresan. Arkadaşına telefon ediyor çayı hazırla. O da şaka zannetmiş. Şaka değil diyor Avrasya tünelindeyim… Hamdolsun bugünleri de gördük.

EL BAB BİRİLERİ KURU SIKI ATIYOR: Bu terör belasını da toprağa gömeceğiz gömüyoruz. Şu anda El Bab birileri kuru sıkı atıyor. “Dünyayı biz mi kurtaracağız” diyor. Yahu dünyayı kurtarma derdi değil bu. Kilis’e bomba düşünce “neredesin hükümet” diyorsun. Yahu bunlar ne saf insanlar. Tabi gideceğiz. Boşuna mı biz terörden arındırılmış güvenli bölge diye açıklamayı yaptık. Sabır, sabır, sabır. O zaman dedik biz terörün üzerine sadece ülkemiz değil orada da gideceğiz. El Bab hamdolsun neredeyse hallolmak üzere. Silahlı kuvvetlerimizi ÖSO ile birlikte orayı hallediyor.