Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, din eğitimi tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Hangi yaşta olursa olsun bu ülkenin evlatlarının, dinini, diyanetini, kültürünü öğrenmesinin engellenmesine rıza göstermeyiz" dedi.

Erdoğan, ay sonunda 15 bin öğretmen ataması yapacaklarını da duyurdu.

Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 'Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı'nda özetle şunları söyledi:

ULUSLARARASI MESLEK LİSELERİ AÇILACAK

Açacağımız uluslararası mesleki ve teknik Anadolu liseleriyle hem kendi evlatlarımıza hem de gönül coğrafyamızdan gençlere eğitim imkanı sağlayacağız. Mesleki eğitim merkezindeki çırak öğrencilere asgari ücretin yüzde 30'unun ödenmesini sağlayan düzenleme tamamlandı. Yıl sonuna kadar 1 milyon gencimizi mesleki eğitim merkezlerimize dahil ederek istihdamlarını sağlamayı hedefliyoruz.

Mesleki eğitim gören tüm öğrencilerimizin okurken en az asgari ücret kadar gelir elde edebilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Devletimizin mesleki eğitim alanında yürüttüğü, maddi bakımdan yük aldığı projelerde özel sektörümüzün de elini taşın altına koyması şarttır.

15 ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Köy enstitüleri gibi denemeler, asli amacı dışında milletin değerlerimize karşı ideoloji yükleme aracı haline getirdiği için hüsranla sonuçlandı. Milletimizin sıkı sıkıya sarıldığı imam hatip okulları tehdit olarak değerlendirildi. Endüstri meslek ve teknik liseler ise ağır darbelere maruz bırakıldı. 28 Şubat zihniyetinin hançer gibi eğitim sistemimize sapladığı kat sayı uygulamasının olumsuz etkilerini bugün bile hissediyoruz. Anti demokratik müdahalelerle eğitim sistemimiz çıkmaza sürüklendi. 

İktidara geldiğimizde ülkemizin tepesinde karabulutlar dolaşıyor, insanlarımızın geleceğe dair umutları zayıflıyordu. Toplumumuzun tüm kesimleri kan ağlıyordu. Milletimize Türkiye'yi dört ana sütun üzerinde yükseltme sözü verdik. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet olduğunu ifade ettik. Hamdolsun bu sözümüzü de hep sadık kaldık. Eğitim meselesinin ikinci plana itilmesine müsaade etmedik. Bu ay sonunda 15 bin öğretmen ataması daha yapıyoruz.

DİKTA HEVESLİLERİNE ŞU İKAZI YAPMAK İSTİYORUM

Buradan dikta hevesleri yeniden depreşenlere şu ikazı yapmak istiyorum; 15 Temmuz'da şahit olduklarımız milletimizin hak ve özgürlük kararlılığını göstermiştir. Türkiye'yi 28 Şubat karanlığına döndürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Tek parti faşizminin geride bıraktığı o acı hatıraları bir daha kimse yaşatamaz. İdeolojik saplantılarından dolayı kız çocukları ile okulların arasına duvar örülmesine izin vermeyiz.