AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın LGBTİ’lere yönelik açıklamasını eleştiren Ankara Barosu’nu ‘saldırgan’lıkla suçlayan Erdoğan "Geçtiğimiz gün Ankara Barosu'nun ve benzerlerinin fütursuz saldırılarıyla karşı karşıya kaldık. Sadece bu örnek dahi, meslek kuruluşlarının seçim usullerinin yeniden belirlenmesiyle ilgili denetimin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Oda ve barolarla ilgili düzenleme konusunda bu konuda derhal çalışmalı ve meclisimizin takdirine bunu sunmalıyız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, toplantı öncesi yaptığı açıklamada normalleşme adımları ile ilgili olarak “Kurallara uymazsak bedelini hep birlikte öderiz” dedi.

Erdoğan  meslek kuruluşlarının seçim usullerinin yeniden belirlenmesi için de hemen harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Video konferans ile yapılan toplantıdan önce konuşan Erdoğan özetle şöyle konuştu:

“Kazanımlarımızı riske atacak, salgını yeniden azdıracak risklere girmeyeceğiz. Gerektiğinde normalleşme takviminde bazı konuları öne alma, ileriye öteleme veya ilave tedbirler alma hakkımız mahfuzdur. Rehavet ve karamsarlığa mahal vermeden ülkemizi inşallah bu musibetten kurtaracağız. Milletimizin bize duyduğu güven ve verdiği destek en büyük güç kaynağımızdır. Halkımızdan bir müddet daha bu hassasiyeti sürdürmesini bekliyoruz. Bu salgının üstesinden gelmek 83 milyon olarak bizim elimizdedir.

‘NORMALLEŞME PLANININ KALANINI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA AÇIKLAYACAĞIZ’

Salgın döneminin ekonomimiz üzerinde yol açtığı tahribatları hızla onarmak ve çok daha büyük atılımlara yönelmek mecburiyetindeyiz. Önümüzdeki haftalarda gelişmelere göre normalleşme planımızın diğer unsurlarını da açıklayacağız. Kurallara uymazsak bedelini hep birlikte öderiz. Kazanımları tehlikeye atacak adımlardan kaçınalım. Yeni sürecin öncülüğünü yapmak 18 yıldır olduğu gibi yine AK Parti’ye yine buradaki heyete düşüyor.

Mecliste bekleyen birçok iş vardır. Bunlardan biri de barolar ve tabip odaları başta olmak üzere meslek kuruluşlarının seçim usullerinin yeniden belirlenmesiyle ilgili taslaktır. Geçtiğimiz günlerde Ankara Barosu’nun ve aynı zihniyetteki yapıların fütursuz saldırılarına şahit olduk. Sadece bu örnek dahi meslek kuruluşlarının seçim usulüne yönelik düzenlemenin aciliyetini ortaya koymuş, en kısa sürede Meclis’in takdirine sunmalıyız.”

TBB BAŞKANI FEYZİOĞLU ‘GÜNDEMDE YOK’ DEMİŞTİ

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Diyanet ile Ankara Barosu yönetimi arasında çıkan tartışmanın ardından barolar, baro başkanları seçimi ve TBB Genel Kurulu’na delege seçiminde değişiklik yapılacağı iddialarıyla ilgili, “Açık seçik altını çizerek ifade edeyim. Öyle bir taslak gündemde yok” demişti.