Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli mitingindeki sözleri nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında "Cumhurbaşkanına hakaretten" suç duyurusunda bulundu.

AKŞENER'E: UTAN, UTAN

Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

Biz ülkemizi kardeşlikle, birlikle, beraberlikle güçlendirmek istedikçe birileri bölücülüğü içimize sokmaya çalışıyor. 1984 yılından beri eylemler gerçekleştiren bir terör örgütü var. Bu örgüt başta Kürt kardeşlerim olmak üzere ülkemize ve milletimize zarar vermiştir. Askerimizin, polisimizin, korucularımızın karşısında tutunamayanlar silahsız vatandaşlarımıza etmediklerini bırakmamıştır.

Şimdi bir yalan uydurdular ben güya HDP'ye oy veren Kürtleri terörist ilan ediyormuşum. Artık baktılar ki tutmuyor, bu yalana başvurdular. Aynısı Meral Hanım da yapıyor. Sen ne terbiyeden muafsın. Utanmadan sıkılmadan, benim Denizlili kardeşlerime terörist dediğimden bahsediyor. Utan, utan. Avukatlarımı da görevlendirdim. Benim Denizlili kardeşlerim nasıl hitap ettiğimi biliyor. İnşallah 31 Mart bunların sonu olacak.

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

"Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizlililer, nasılsınız? Evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan 'teröristler', iyi misiniz? Şakası bile ne kadar acı.

Bu ülkenin cumhurbaşkanı çıktı CHP ve İYİ Parti seçmenine 'terörist' dedi. 18 milyona yakın seçmene terörist diyen bir cumhurbaşkanı. Bunun ne kadar acı, ne kadar çirkin, ne kadar kötü bir tanımlama olduğunu biliyorsunuz.

Bu arkadaş kutuplaştırarak, birbirimizle dövüştürerek, düşman eden politikayı 17 yıldır sürdürüyor. Ben seçmenlere sesleniyorum: Sizler bu ülkenin vatansever kardeşlerisiniz, sakın ola ki bu arkadaşın sözlerine aldanıp bir kalp kırmayın.

Bu bir yerel seçim, siz muhtar, belediye meclis üyesi, belediye başkanı seçeceksiniz, Türkiye'yi yerel seçimlere mehter marşı eşliğinde savaşa götürüyormuş gibi olan dili cezalandıracaksınız.

Şımardılar, şımardı, kibirlendi, sizin içinizden çıktığını iddia etmişti ama 300 korumayla geziyor, helikopterle geziyor."