Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye verdiği sözü tutmadığını öne süren Cumhurbaşkanı Recp Tayyip Erdoğan, "Dergilerinin kapaklarına Aylan bebeğin resmini basmak suretiyle bir şeyler kotarmaya çalıştıklarını görünce hırsım artıyor, kinim artıyor" dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üyesi Ülkelerin Kalkınmasında Kadınların Rolü 6. Bakanlar Konferansı toplantısında konuşan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Bu konferansın düzenlenmesindeki katkıları sebebiyle İİT Genel Sekreterliği’yle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza şükranlarımı ifade ediyorum.

Gündemimizdeki konuların yanı sıra İstanbul’un keyfini çıkarmanızı istiyorum. Bu kadim şehir size ev sahipliği yapmaktan gurur duyacaktır. 14-15 Nisan 2016 tarihlerinde yine bu şehirde toplanan 13. İslam Zirvesi’yle birlikte  İİT’nin dönem başkanlığını devraldık.

Dönem başkanlığımızı İslam aleminin ve ülkelerimizin son derece ciddi sınamalardan geçtiği bir dönemde en verimli şekilde değerlendirmenin gayreti, çabası içindeyiz.

Temel meselelerin çözümü için mutlaka yakın işbirliği içinde olmamız, ortak hareket etmemiz gerekiyor. İslam aleminin en büyük sıkıntısı Rabbimizin emri istikametinde değil de ne yazık ki, tersi demek istemiyorum, o da bize yakışmaz, ona uzak bir tavır içinde yaşamamızdan kaynaklanıyor. İnananlar kardeştir diyoruz ama ne yazık ki gereğini yerine getirmiyoruz. Hepiniz Allah’ın ipine sarılın ilahiyesi mevcut ama başka yerlere sarılanlar var. Bu şekilde bir dağınıklık içinde olan 1 milyar 700 milyon nüfuslu İslam dünyası var.

Irak'ta yaşananlardan hicap duyuyorum. Somali'de, Yemen'de yaşananlardan hicap duyuyorum. Akdeniz'de, Ege'de derme çatma deniz araçlarıyla itilip kakılma pahasına Avrupalı ülkelere geçmeye çalışan Müslümanları görünce hicap duyuyorum.  

Bir taraftan da hırsım artıyor, kinim artıyor. O dergilerinin kapaklarına Aylan bebeğin resmini basmak suretiyle bir şeyler kotarmaya çalıştıklarını görünce hırsım artıyor, kinim artıyor. Onları o hale getirenler kim önce bunun hesabını soralım.

Botlarda 70 kişi 100 kişi geçmeye çalışıyor Batı'ya, şişleyip batırıyorlar adeta. O Batı zihniyetini acaba biz ne zaman zihinlerimizde batıracağız. Kararlı bir çalışma ortaya koyamazsak bu temsili hak etmemiş oluruz.

Böyle bir misyonun teşkilatın kapasitesini zorladığını biliyoruz. İslam İş Birliği Teşkilatı biliyorsunuz İslam Konferansı olarak anılıyordu. Ne demek İslam Konferansı? Biz 56 islam ülkesi artık bunu iş birliği haline getirmemiz lazım dedik. Kadını tamamiyle her şeyden uzak tutalım, siyasi hayatın içerisinde bulundurmayalım, sosyal hayatın içerisinde bulundurmayalım, evde bulunsun yeter anlayışıyla güçlü bir millet olamazsınız.