Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında saldırıya uğrayan Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Erdoğan, darbe girişimi sonrasında açıklamalar yapan ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel'e de tepki gösterdi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, Türk ordusu içinde IŞİD'le mücadele konusunda müttefiklerinin olduğunu söylemiş ve darbe girişimi sonrasındaki tutuklamaların Türkiye ve ABD arasındaki işbirliğini etkileyebileceğini söylemişti. Votel, ABD'nin Türk ordusundaki birçok müttefikinin hapse konduğunu da ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Joseph Votel'e tepki göstererek, “ABD’de önemli makamda olan bir general ‘Komuta kademesinden içeri alınanların olduğunu görüyorum’ diyor. İnsan biraz sıkılır, sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin. Sen bu devlete teşekkür edeceğine, darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende. Benim milletimi asla inandıramazsın. Bu açıklamalarla kendinizi açığa çıkarıyorsunuz” dedi.

Uluslararası medyaya açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel'in sözlerini "talihsiz" olarak nitelendirmişti.