Balıkesir'de düzenlenen '5. Edremit Kitap Fuarı'nda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştiriler hakkında konuşan AKP eski Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'ya salondaki bazı izleyiciler alkış ve ıslıkla tepki gösterirken bazı izleyiciler de salonu terk etti. Mustafa Ilıcalı ise bu duruma "Bir misafir geliyor ve size bir şeyler anlatıyor. Kalkıyorsunuz saygısızlık yapıyorsunuz. Ayıp değil mi? Tahammülünüz bu mu, demokrasi anlayışınız bu mu. Ne kadar ayıp” diye sözleriyle karşılık verdi. 

CHP’li Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarındaki bir panele katılan konuşmacılar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili eleştirilerini dile getirdi. Panelin sonraki oturumda ise ulaşım ile ilgili konuşmak üzere AKP eski Milletvekili Mustafa Ilıcalı sahneye çıktı. Ilıcalı, diğer konuşmacıların Erdoğan'a yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. İzleyiciler ıslık çalınca Ilıcalı, “Tahammülünüz bu mu, demokrasi anlayışınız bu mu. Ne kadar ayıp” dedi.

"AYIP DEĞİL Mİ, YAKIŞIR MI EDREMİT'E?" 

Yenişafak'ta yer alan habere göre, davetli olarak katıldığı panelde konuşma gerçekleştiren Ilıcalı, kendisinden önceki konuşmacıların, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında, "Mesleği nedir?" sorusunu hatırlatarak, "Türkiye'yi 20 yıldır idare eden, dünyanın tanıdığı bir lider Recep Tayyip Erdoğan. Bu nasıl tahammülsüzlük. Demokrasi anlayışınız bu mu? Bir misafir geliyor ve size bir şeyler anlatıyor. Kalkıyorsunuz saygısızlık yapıyorsunuz. Ayıp değil mi? Yakışır mı Edremit'e?' diyerek tepki gösterdi.

"POLİS KAMERAYA ÇEKMİL HER ŞEYİ TESPİT ETTİ" 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Ilıcalı olayla ilgili şunları söyledi:

"Edremit Belediyesi'nin davetlisi olarak Ulaşım konulu konferansa katılmak üzere ilçeye gittim. Benden önceki konuşmacılar Cumhurbaşkanımıza ağır hakarette bulundular. Ben kürsüye çıkınca Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaretlere gerekli cevabı verdim. Sözlü kavga çıktı. Altta kalmadım. Polis kameraya çekmiş her şeyi, tespit etti. İyi Parti Genel Başkan Yardımcıları, CHP'li başkanlar ve aşırı sol taraftarları vardı. Tahammülsüz bu insanların demokrasi anlayışını vatandaşlarımız görsün."

NE OLMUŞTU?

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 5'incisi düzenlenen kitap fuarına CHP'li isimler konuşmacı olarak katılmıştı. Fuar kapsamında düzenlenen panellerde yaptıkları konuşmalarından dolayı CHP milletvekilleri Ali Mahir Başarır ve Mehmet Tüm ile eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik ve aşağılama" suçlamalarıyla Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'nca resen soruşturma başlatılmıştı.