15 Temmuz darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele düzenlenen saldırı hakkındaki davada Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Yarbay Hüseyin Yılmaz’ın tahliyesine karar verilirken, diğer tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedildi. Akıncı Üssü davasından tutuklu olan Yılmaz, cezaevine kalacak.

Mahkeme Başkanı Emirşah Baştuğ’un okuduğu ara kararda; Fethullah Gülen, Burkay Karatepe ve Özcan Karacan hakkındaki yakalama emrinin devamına, Gülen’in iadesi için Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne gönderilen evrak sonucunun beklenmesi karar verildi.

Yarbay Hüseyin Yılmaz’a atılı bulunan suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, delillerin tamamen toplanmış olması ve karartılma ihtimalinin olması, Akıncı Davası olarak bilinen ve yargılaması Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada tutuklu olup kaçma ihtimalinin bulunmaması ve bir önceki celseden bu yana dosyaya giren deliller göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi.

Mahkeme heyeti, kamera kaydı dökümlerinin, mahkemedeki iş yoğunluğu ve katip sayılarının yetersiz oluşu nedeniyle seçilecek bilirkişilere yaptırılmasını karalaştırdı.

Duruşma 10 Ağustos’a ertelendi.