Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan Denizli CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, tahliye edildi.

 28 Eylül’de tutuklanan ve toplam 13 gün Denizli D Tipi cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra bugün Denizli 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısında çıkan Odabaşıoğlu için tahliye kararı verildi. Odabaşıoğlu'nun, Merkezefendi İlçe Danışma Kurulu’nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddia edilmişti.

Odabaşıoğlu’nun 18 Eylül günü gerçekleştirilen ilçe danışma kurulunda “Bazı belediye başkanlarımızın odalarında Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı var. Gençlik kollarının çalışmalarını bölmeye çalışan var. Biz onların ellerini kollarını kırmasını biliriz” sözlerini sarf ettiği ileri sürülmüştü. Tugay Odabaşıoğlu söz konusu haberleri yalanlayarak “Bugün hakkımda yapılan gazete haberlerindeki cümleler bana ait değil, tüm haberler asılsız, yalan ve iftiradır. Başka bir konu ve başka bir kişinin videosuyla yapılan bir haber tüm basın kuruluşlarına iletilmiş ve hakkımda karalama kampanyası yapılmakta, küfür ve tehditler almaktayım. Hepsinin açıklaması ve suç duyurusunu yarın kamuoyuna açıklayacağım” ifadelerini kullanmıştı.

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Gözümüz aydın kardeşim özgürlük senin hakkın" dedi.