OHAL'i kaldırdıklarını ancak ihtiyaç duyulduğu an ülke genelinde OHAL ilan etme yetkilerinin olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konular çerçevesinde çıkarılacak kanunlar için hiç kimsenin kendilerini eleştirme hakkı olmadığını söyledi.

Bedelli askerlik hakkında da açıklamalar yapan Erdoğan bir daha bedelli askerliğe ihtiyaç duyulmayacak bir sistem hayata geçireceklerini söylerken "Milletimizin askerlikle bağının tamamen kopmasını da doğru bulmuyoruz. Bu millet asker bir millettir" ifadeleri kullandı. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın grup toplantısımda yaptığı konuşmanın satır başları şöyle:

OHAL'i söz verdiğimiz gibi kaldırdık. Her zaman söylediğimiz gibi, 'Ne aldanan olacağız, ne de aldatan olacağız' dedik. İhtiyaç duyulan her zaman ülke genelinde veya belli yerlerde OHAL ilan etme yetkimiz vardır. Böyle bir ortamda hiç kimsenin ülkemizi terörle mücadele konusunda çıkardığı kanunlar konusunda eleştirmeye hakkı olamaz. 

BELEDİYE BAŞKANLARINA DEĞİŞİM SİNYALİ

AK Parti kongremizin hemen ardından mahalli seçimlere yönelik çalışmalarımızı hemen başlatacağız. Erken kalkan yol alır. 1 Kasım'a göre oy kaybettiğimiz yerleri ve bunların nedenlerini anlamaya çalışıyoruz. Başka partiler kendi iç kavgalarına odaklanabilir, bizim böyle bir lüksümüz yok. Milletimiz bize dertlerine derman olmamazı bekliyor. Eğer eksiklerimizi ve hatalarımızı düzeltmeden sandığa gitmek bize yakışmaz. Şahsım başta olmak üzere hiçbirimiz layüsel değiliz. Bazıları belki 4 dönem görev yapmış olabilir. Eğer şu an değişmesi gerekiyorsa, ve eğer bu partinin yetkili kurulları bir karar veriyorsa, eğer o da dava adamıysa "hayırlı olsun" der arazide çalışmaya başlar."

MİLLETİN ASKERLİKLE OLAN BAĞININ TAMAMEN KOPMASINI DOĞRU BULMUYORUZ

"Bedelli askerlik konusunu da bu hafta Meclis'ten geçirerek sözümüzü tutmuş olacağız. Batı ülkelerinde askeri personel bulunamazken biz yığılmaları önlemek için bedelli askerlik çıkarmak zorunda kalıyoruz. Askerlik meselesini yeni ve köklü bir anlayışla ele almamız gerekiyor. Bir daha bedelli askerliğe ihtiyaç duyulmayacak sistemi hayata geçireceğiz. Milletimizin askerlikle bağının tamamen kopmasını da doğru bulmuyoruz. Bu millet asker bir millettir. Onun ruhundaki o hassasiyeti ve inceliği de kaybetmek istemiyoruz. Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini nazari ve tatbiki olarak verebileceğimiz, hem de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin insan gücünü uzmanlığa dayalı hale getireceğimiz bir sistem üzerinde çalışıyoruz.

KRİZLERİN FATURASINI ÖDÜYORUZ, ÖDEYECEĞİZ

"Biz ülkemizin sadece siyasi özgürlüğünü değil, ekonomik özgürlüğünü de korumanın mücadelesini verdik. Elbette krizlerin faturasını ödedik ve ödüyoruz. Tüm milletimiz emin olsun ki, kazandıklarımız karşısında bu faturanın hiçbir kıymet-i harbiyesi yoktur. Çok yakında ekonomik olarak da çok büyük kazanımlar elde edeceğiz."