Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tutuklanan yaveri Albay Ali Yazıcı hakkında, Erdoğan'ın Başdanışmanı Şeref Malkoç'tan açıklama geldi.
 
SON 3 AYDIR UZAK TUTUYORDU
 
Malkoç, Erdoğan’ın yaverine güvenmediğini ifade ederek, “Cumhurbaşkanı’nın sürekli en yakınında olan yaverlerinin FETÖ bağlantılı olmasıyla ilgili ciddi tereddütleri vardı. Yaverleri seçip gönderen Genelkurmay Personel Dairesi de FETÖ’nün elindeydi.
 
Bunun bilen Cumhurbaşkanımız son 3 aydır başyaverini çok mecbur kalmadıkça yanında tutmuyordu. Aslında görevden azledecekti. Onuru zedelenmesin diye yollamak için Ağustos’taki Yüksek Askeri Şura’yı bekliyordu.”dedi.
 
FECİ ŞEYLER YAŞANABİLİRDİ
 
Malkoç, Erdoğan’ın Marmaris’e tatile giderken güvenmediği için başyaveri Yazıcı’yı kasten yanına almadığını belirterek,  “Başyaver Ali Yazıcı’ya güvenmediği için de Marmaris’e tatile giderken bu kez yanına almadı. İyi ki de yanına almamış. Bunun aksini düşünmek bile istemiyorum. FETÖ üyesi Ali Yazıcı o gece Marmaris’te olsaydı çok daha korkunç şeyler yaşanabilirdi. TSK yeniden yapılandırılıyor. Cuntacı mikroplardan temizlenecek. Bundan en büyük kârı da TSK görecek.” ifadelerini kullandı.