Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, görüşmede Türkiye-Rusya ilişkileri ile Dağlık Karabağ ve Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmelerin değerlendirildiği aktarıldı.

Görüşmeden Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki anlaşmaya değinen Erdoğan, Dağlık Karabağ konusunda kalıcı çözüme giden yolda doğru bir adım atıldığını belirtti.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin de, Ermenistan işgalinden kurtarılan topraklarında Azerbaycan tarafından belirlenecek bir mahalde tesis edilecek Ortak Merkez marifetiyle Rusya ile birlikte ateşkes için gözlem ve denetim faaliyetinde bulunacağını, dolayısıyla bu noktada Rus tarafına da önemli bir sorumluluk düştüğünü dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan işgali nedeniyle Karabağ’ı terketmek zorunda kalan Azerbaycanlıların evlerine dönmesinin ve Azerbaycan-Nahçıvan arasında bir koridor açılmasının öneminin altını çizdi.”

Erdoğan, Dağlık Karabağ'ın, bölgesel çatışma ve krizlerin çözümünde Türkiye-Rusya işbirliğinin önemini gösterdiğini söyledi ve aynı işbirliği ruhunun Suriye krizi için de yürütülmesi gerektiğini dile getirdi.