Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Maraş merkezli, 10 ilde büyük yıkıma neden olan bölgeyi birlikte ziyaret etme kararı aldı.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli, depremin etkilediği Maraş, Hatay, Antep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Urfa, Adıyaman ve Kilis'i birlikte ziyaret edecek. Perşembe günü Bahçeli'nin Erdoğan'ı ziyareti sırasında bölgeye gidilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Bölgeyi iki liderin ziyaret etmesi teklifinin Erdoğan'dan geldiği öğrenildi. Önümüzdeki bir-iki gün içinde ziyaretin gerçekleşmesi bekleniyor.

Bölgeye gitmemesi eleştiri konusu olan MHP lideri Bahçeli, sosyal medya hesabından, “Cumhurbaşkanının deprem bölgesinde olmasından dolayı gelişmeleri Ankara'dan takip ettim. Dava arkadaşlarımız il il ilçe ilçe köy köy yardım çağrılarına koştu. Başkaları gibi şov peşinde değiliz. Milletimizin yaşadığı her acı bizim acımızdır. Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana ve Malatya'da milletimle tek ses olacağım, sırayla ziyaret edeceğim” açıklamasını yapmıştı.