Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili belediyenin yönettiği Kiraz ilçesine destek vermediğini söyledi.

Erdoğan, “Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki pek çok projeyi bakanlıklarımızın üstlenmesini temin ederek, İzmir halkının hizmetlerden mahrum kalmamasını sağladık. Ama gel gör ki İzmir Büyükşehir, Kiraz’a destek vermiyor ama biz Kiraz’ı yalnız bırakmadık, bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

‘İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURACAĞIZ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’in Kiraz ilçesinde belediye binası önünde toplananlara hitap etti.

Kiraz’a tarım ve hayvancılıkta son 17 yılda 220 milyon lira hibe verildiğini Erdoğan, “Tarımsal hasılada 2,5 kat artışla 824 milyon Türk Lirası buraya aktarmış bulunuyoruz. Genç çiftçi noktasında 79 projeyle 2 milyon 370 bin Türk lirası yine Kiraz ilçemize aktardık. Kırsal kalkınma noktasında hibede 4 milyon Türk lirası aktarmış bulunuyoruz” dedi.

Kiraz’da jeotermal enerji kaynaklarının kullanımı için çalışmaların başladığını belirten Erdoğan, “Sizlere bu akşam buradan bir müjdem olacak; o da Kiraz ilçemizde jeotermal kaynakların değerlendirilmesi amacıyla bir çalışma yapılması talimatını verdim. Yeterli alan, sıcaklık ve debide jeotermal enerji kaynağı bulduğumuz takdirde tarıma dayalı jeotermal enerji ile ısıtmalı ihtisas organize sanayi bölgesini de kuracağız” şeklinde konuştu.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KİRAZ’A DESTEK VERMİYOR’

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kiraz’a destek vermediğini söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yatırımlarla nasıl ki İzmir’i geliştirip büyüttüysek inşallah Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki pek çok projeyi bakanlıklarımızın üstlenmesini temin ederek, İzmir halkının hizmetlerden mahrum kalmamasını sağladık. Çünkü biz İzmir’i seviyoruz, İzmirlileri seviyoruz. Ama gel gör ki İzmir Büyükşehir, Kiraz’ı sevmiyor, Kiraz’a destek vermiyor ve Kiraz kendi hamuruyla yoğuruluyor ama biz Kiraz’ı yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Bütün bu adımları atarken bundan sonraki süreçte de az önce müjdeleri size verdim ama unutmayın hiçbir zaman biz Kiraz’dan ayrı kalmayacağız, Kiraz’ı da yalnız bırakmayacağız.”

Suriye’nin kuzeydoğusuna yapılan Barış Pınarı Harekatı’nı hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’nin kuzeyinde terör devleti kurmak istediler, kurabildiler mi? Şu anda bir yerlerden bunlara gelen silahlar vardı, 32-33 bin TIR ve bunları depoladıkları yerleri bulduk ve onları da oradan şimdi topluyoruz” diye konuştu.