Gençler arasında bulunan tasarımcı Furkan Kasap’ın “Tütün endüstrisi, NFT teknolojilerinin popüler olduğu bu dönemde sigara kullanımını marifet gibi gösteriyor. Sigaraya özendirme mutlaka oluyor” sözleri üzerine “Elon Musk ile ilk görüşmemde diyeceğim ki, ‘bu sigara tüketimine karşı da şöyle biraz para harca’ İsabet olur değil mi? Çok büyük paralar harcıyor değişik yerlere biraz da bununla mücadele için eğer harcarlarsa, hele hele Amerika'dan başlayıp tüm dünyaya bu iş çok daha çabuk başarırız” dedi.

Erdoğan, gençler arasında bulunan Fenerbahçeli futbolcu Arda Güler’in konuşmasının ardından da şunları söyledi:

“STATLARDA HEM KURU HEM SULU MADDE İÇENLER VAR”

“Stadyumlar ile ilgili kararlar aldık. Stadyumlardaki olumsuz tezahüratların ortadan kalkması için hanımları da alalım, hani hanımları görünce belki erkekler olumsuz tezahüratta bulunmazlar ama nerede! Yine aynen devam ettiler. Ara verilmedi. Sigaraya gelince. Sigara konusunda ise stadyumlarda hiç mi hiç dinlemeden, kusura bakmasın benim vatandaşlarım kadını da erkeği de sigaraya stadyumlarda da devam. Onunla kalmıyor, işte bu kurusu… Sulusu da var. Buralarda yanında şişeleri ile gelip bütün polislere rağmen içeriye girip orada uygun yerlerde ne yazık ki biraysa bira, farklı farklı onları da içenler var. Yani hem kuru hem sulu… Bunların hepsi kime zarar o stadyuma geleyim ben sporcuları seyredeyim diye oraya gelen benim vatandaşlarımın hepsine zararlı oluyor. Orada tezahüratlarda kötü tezahürata da neden oluyor ve zaman zaman stadyumlarda maalesef bakıyorsunuz kavgalar dövüşler bunlara da neden oluyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

“Dünyada her yıl 7 milyon, ülkemizde 100 bin insanın tütün kullanımına bağlı hastalıklardan öldüğü gerçeğine rağmen maalesef bu salgınla mücadelede henüz arzu ettiğimiz yerde değiliz. Biz gençlik yıllarımızdan beri bu mücadelenin en ön safında olduk. Kendi yakın çevremizden başlayarak karşılaştığımız herkesi tütün ürünlerinin zararlarına karşı ikaz ediyor, hatta varsa sigara paketine el koyuyoruz.

“SİGARA TÜKETİMİNDE KISMİ BİR GERİLEME YAŞANIYOR”

Hükümetimizin sağlık ve gençlik politikalarını tütün, alkol, uyuşturucu gibi insan vücuduna zararlı ürünlerin kullanımıyla mücadele eksenli olarak bunu sürdürdük. Ülkemizde kapalı mekanlarda sigara içme yasağından yüksek vergi uygulamasına kadar tütün ürünleri kullanımıyla en etkin mücadeleyi bizim gerçekleştirdiğimizi kimse inkar edemez. Araştırmalar bu sayede ülkemizde sigara kullanımında kısmi bir gerileme yaşandığını da gösteriyor. Gerçi bilinen sigara markaları yerine nargile, puro, elektronik sigara gibi ürünlere yönelerek bu mücadelenin arkasından dolanmak isteyenler de yok değil.

“BAĞIMLILIĞA YOL AÇAN HER TÜRLÜ MADDEYLE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Ama biz hepsinin de farkındayız. Mücadelemizi tüm tütün ürünlerini, hatta daha ötesinde bağımlılığa yol açan her türlü maddeyi kapsayacak şekilde genişleterek sürdürüyoruz. Gençlerimiz için rol modeli olacak başarılara sahip sizlere, bu mücadelemize verdiğiniz destek için şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum.”