2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışına katılmak için Katar'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile el sıkıştığı görüntüler sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşılırken, söz konusu temas Mısır basınında da yer buldu.

Erdoğan, 2013'te Mısır'da yapılan askeri darbeden sonra Sisi'ye yönelik 'katil' ve 'darbeci' gibi açıklamalarda bulunmuştu. Bu temas, 9 yıl sonra Türkiye ile Mısır arasında devlet başkanlığı düzeyinde yapılan ilk görüşme oldu.

'NORMALLEŞME GÖRÜŞMELERİ SONA ERDİ' AÇIKLAMASI

Mısır'daki devlet gazetelerinden El Ahram'da yer alan haberde, Kahire ve Ankara'dan görüşmeye ilişkin henüz bir açıklama gelmediğine dikkat çekildi. Ayrıca, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü'nün, 'normalleşme' görüşmelerinin sona erdiği yönündeki açıklamasına işaret edilerek, söz konusu temasın bu açıklamadan iki hafta sonra gerçekleştiği belirtildi.

Şükrü, geçtiğimiz haftalarda Libya’yla imzaladığı anlaşma nedeniyle ülkesinin Türkiye'yle temaslara son verdiğini duyurmuştu. Şükrü, Libya politikaları nedeniyle Mısır'ın görüşmeleri bitirdiğini açıklamıştı.

CAIRO24: ZİRVE DE GERÇEKLEŞTİ

Cairo24 isimli internet sitesi ise, bu temasın yanı sıra iki lider arasında bir zirve gerçekleştiğini ileri sürdü.